avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare pe baza actului de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare pe baza actului de donatie

Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei case. Casa se construieste in timpul casatoriei. Eu, ca sotie, la intabulare pot fi trecuta ca si co-proprietar?
multumesc pentru raspunsuri!
Daca sotul aduce acte doveditoare ca acea constructie s-a ridicat din banii sai (donatie de la parinti) atunci casa va fi pe numele sau exclusiv. Cunosc caz real. Depinde doar de sot cu ce acte vine.
Care sunt titularii din autorizatia de constructie??
Logic, la intabulare constructie vor fi trecuti ambii soti, avand in vedere ca lucrarea se executa (s-a executat) in timpul casniciei.
S-a discutat deja, nu este posibil. Dovada de care spune GermanAlex nu e necesara. Motivele sunt prezentate deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)