avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Neplata cotizaþiei de cãtre consilierii juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Neplata cotizaþiei de cãtre consilierii juridici

In anul 2004 m-am înscris în Colegiul consilierilor juridici şi am plătit cotizaţia timp de 4 ani, după care am renunţat. Menţionez că am terminat facultatea în anul 1972. Acum am primit o decizie de la colegiu prin care am fost înştiinţat că am fost exclus din colegiu şi că mi-a încetat calitatea de consilier juridic şi că despre aceasta vor fi anunţate instanţele de judecată şi nu voi mai avea dreptul de a profesa.
Eu am obţinut diploma în urma unor cursuri la facultatea de drept şi nu pentru că m-am înscris în colegiu şi pentru activitatea mea sunt plătit de o societatea comercială şi nu de colegiu. Ce părere aveţi despre această aberaţie ? Ce se întâmplă însă cu consilierii juridici care nu sunt înscrişi în colegii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 28 Octombrie 2013
Si daca nu obliga, unde iti sustii examenul de definitivat?
Pentru multi nu exista si nici nu a existat un astfel de examen.
Cei care sunt inscrisi in CCJ - organizatie fantoma din cauza activitatii pe care o desfasoara - au cum sa-si sustina acest examen de definitivat.
ce inseamna organizatie fantoma? mai explicit te rog!
cred ca faci afirmatii fara fundament!
Cat ajutor a dat CCJ pentru a se modifica Legea nr.514/2003? In afara de a incasa taxe ce alt tip de activitate mai desfasoara ?

p.s.
Nu fac afirmatii de dragul afirmatiilor.
Daca te uiti mai atent la proiectele legislative, acestea au sustinerea UCCJR ( verifica situl uniunii).
Dar spre informare, sa sti ca daca nu era Uniunea , avocatii parlamentari au vrut sa modifice legea noastra, transformandu-ne in simplii grefieri in birouri si ei ramaneau sa reprezinte persoanele juridice in instanta.

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma inscriu in uniunea colegiilor consilierilor juridici, dar nu pot pentru ca nu sunt angajata pe post, se poate si altfel? s_gianny26 s_gianny26 ce as putea face, vreau sa ma angajez ca si consilier juridic, dar am piedici pt ca nu sunt inscrisa in Uniune....mentionez ca abia am terminat masterul anul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)