avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Neplata cotizaþiei de cãtre consilierii juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Neplata cotizaþiei de cãtre consilierii juridici

In anul 2004 m-am înscris în Colegiul consilierilor juridici şi am plătit cotizaţia timp de 4 ani, după care am renunţat. Menţionez că am terminat facultatea în anul 1972. Acum am primit o decizie de la colegiu prin care am fost înştiinţat că am fost exclus din colegiu şi că mi-a încetat calitatea de consilier juridic şi că despre aceasta vor fi anunţate instanţele de judecată şi nu voi mai avea dreptul de a profesa.
Eu am obţinut diploma în urma unor cursuri la facultatea de drept şi nu pentru că m-am înscris în colegiu şi pentru activitatea mea sunt plătit de o societatea comercială şi nu de colegiu. Ce părere aveţi despre această aberaţie ? Ce se întâmplă însă cu consilierii juridici care nu sunt înscrişi în colegii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 28 Octombrie 2013
Cand nu sunt argumente juridice.., se pleaca de la unde scrie... si se ajunge la...fantome.

O organizatie nu inseamna catva oameni ci totalitatea eforturilor in ansamblu. Efortul de organizare este una si unde se indreapta si daca se indreapta o masa mare de oameni este cu totul altceva.

Eu cred ca din '90 incoace profesia asta a fost distrusa si dusa spre neorganizare din interior.
Noi, consilierii juridici de la Presedentie, Parlament, Secretariat General al Guvernului, ministere, agentii, primarii, consilii judetene, prefecturi, regii autonome, companii multinationale, scriitori pe site-uri etc., etc. noi in ansambu si cu cei ce vad unde scrie si cu cei ce nu vad.

Actele normative si modificarile lor se fac prin si de directiile juridice nu?

Zeci de mii de consilieri juridici are tara asta. Toti destepti si toti frumosi.... si cine-i de vina? acarul Paun.
In fine!

P.S. Oare cine a citit zecile de proiecte de acte normative de modificare a L.514 promovate prin diverse institutii si care s-au blocat politic in diverse zone de decizie?

Raspuns: Asociatia Nevazatorilor ( a se citi "Necititorilor") de acte normative nepublicate.

Sa fim sanatosi macar!

Cunosc destul de bine activitatea acestei Uniuni si stiu de asemenea destul de bine ce afirm.

Eu cred ca din '90 incoace profesia asta a fost distrusa si dusa spre neorganizare din interior ....

Subscriu in totalitate.

Avocatii parlamanetari au decis in mute legi si vor decide multe legi. Daca acum nu s-a putut, poate in viitor se poate sa faca ceea ce doresc cu aceasta profesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma inscriu in uniunea colegiilor consilierilor juridici, dar nu pot pentru ca nu sunt angajata pe post, se poate si altfel? s_gianny26 s_gianny26 ce as putea face, vreau sa ma angajez ca si consilier juridic, dar am piedici pt ca nu sunt inscrisa in Uniune....mentionez ca abia am terminat masterul anul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)