avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită conciliere 720/1 cod pr civ
Discuție deschisă în Executare silită

conciliere 720/1 cod pr civ

ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se reintoarce cu mentiunea "destinatar lipsa de la domiciliu"
sa zicem ca fac o noua conciliere si se intampla la fel.
s-ar putea sa nu am nici o posibilitate de declansarea unei actiuni pe drept comun?
la acea adresa fiind un sediu de firma ar trebui sa existe cel putin o persoana care sa poata prelua corespondenta, parerea mea.
fac precizarea ca pt OG 5 deabia mi s-a stabilit primul termen deci nu stiu ce reactie ar putea sa aiba debitorul.
problema este ceva mai complicata in cazul meu.
am facturi emise de societatea x. am facut demersuri pt aflarea sediului acestei societati deoarece la CUI de pe fact mi se spunea ca nu exista agent economic cu acest nume.
am aflat de la ORC ca societatea si-a schimbat de fapt denumirea in societatea y. intre timp fatura mi s-a prescris. am expediat o conciliere catre noua societate dar aceasta mi s-a returnat.
pe OG 5 nu cred ca are rost sa incerc determinat de faptul ca s-a prescris fatura.
daca as incerca pe drept comun oare as reusi ceva daca as dovedi ca am facut demersurile necesare pt aflarea identitatii acestei societati.
as aprecia foarte mult un raspuns. multumesc anticipat
Fara o recunoastere scrisa, semnata si parafata nu ai nici o sansa indiferent de actiune.
la judecatoria sectorului 1 bucuresti mi s-a respins exceptia de prematuritate a cererii de chemare in judecata pe og.5 (neefectuarea de catre creditor a procedurii de conciliere) desi aveam in contract o clauza de rezolvare pe cale amiabila, asa ca aplicarea legii...dupa urechea fiecaruia
Dar tu ai ridicat exceptia cu argumentarea ca trebuia incercata rezolvarea litigiului pe cale amiabila?
CUM ADICA TI S-A PRESCRIS FACTURA???????????

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)