avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura vs CCM la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura vs CCM la nivel national

in cazul in care exista CCM la nivel de ramura se aplica prevederile acestuia fata de cele ale CCM la niv national?
este vorba de cuantumul unor ajutoare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:17, 28 Martie 2009
Raspunsul meu anterior viza ipoteza data de dvs., respectiv un angajat oarecare.

In cazul salariatilor din invatamant, Legea nr. 128/1997 nu deroga de la prevederile Legii nr. 19/2000 si nu are nimic in comun cu aceasta.

In Legea nr. 128/1997 este prevazut cuantumul ajutorului de inmormantare.
In Legea nr. 19/2000 este prevazut cuantumul ajutorului de deces care se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat; deci, este vorba despre o suma fixa si nu are legatura cu salariul persoanei decedate.

Legea nr. 19/2009 stabileste cuantumul ajutorului de deces la 1.702 RON in cazul asiguratului sau pensionarului si la 851 RON in cazul membrilor de familie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces - 2 legi speciale miruna.c miruna.c decedatul este cadru didactic conform legii 128/1997 - statutul personalului didactic familia beneficiaza de 5 salarii de baza ale pers decedate din bugetul ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare.. leta2010 leta2010 buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema.In ianuarie 2010 sotul meu, cadru didactic, a decedat. Conform legii 128/1997 republicata si CCM ... (vezi toată discuția)
Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)