avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inchiriere licente software
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inchiriere licente software

Doresc sa dezvolt o activitate de inchiriere echipamente hardware - in principal calculatoare, dotate inclusiv cu sisteme de operare licentiate (Windows 7, Windows Server, etc). Daca achizitionez respectivele licente, inchirierea lor mai departe ca parte a echipamentelor hardware este legala? Mai am nevoie de ceva?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:48, 20 Octombrie 2013
Cititi atent licenta (EULA) si aflati, ca acolo scrie clar ce aveti dreptul sa faceti cu produsul si ce nu aveti dreptul. Mai greu va fi cu antivirusul, ca antivirusii in general nu sunt gratuiti pentru firme, ci doar pentru persoane fizice. Probabil Microsoft Security Essentials este inclus in pretul licentei de Windows, dar si licenta lui trebuie citita atent.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pe licenta software nedorita cipyk cipyk Am citit o stire in care un domn din Franta, care a achizitionat un laptop Asus cu sistem de operare Windows XP preinstalat, a solicitat returnarea banilor pe ... (vezi toată discuția)
Licente programe si software titus_steel titus_steel Buna ziua , doresc sa infintez un srl , si vreau sa stiu pentru ce programe sunt obligat sa am licenta in afara de windows ? Gen abobe flash player , abobe ... (vezi toată discuția)
Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)