avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Schimbare sistem de impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Schimbare sistem de impozitare

O soc.a devenit platitoare de impozit pe venit micro,prin efectul legii,de la 01.02.2013.In cursul trim.2/2013,depaseste plafonul de 65000 eur si devine platitoare de impozit pe profit din trim.2.
Intrebarea mea este: in ce conditii aceasta soc. mai poate reveni la impozit pe venit de 3% ?
Daca ,din cauza unor refuzuri ale clientilor,ar trebui stornate venituri,iar cifra de afaceri la finele anului ar fi sub 65000 eur,din anul 2014 ar trece din nou la impozit micro?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 00:21, 19 Octombrie 2013
Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca sistemul este obligatoriu pentru persoanele care indeplinesc conditiile, daca la sfarsitul anului 2013 va incadrati in cerintele legale, veti deveni din nou microintreprindere.

Nuami bine
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Pot deveni platitor de impozit pe profit? claudana claudana Buna ziua, Am o firma de comert care a devenit micro de la 01.02.2013. In 2013 am avut o cifra de afaceri de 226.717ron. Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Trecere la plata impozitului pe profit LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O microintreprindere depaseste plafonul de 65000 euro, cifra de afaceri, in luna septembrie 2013. De la ce data devine platitoare de impozit pe profit? ... (vezi toată discuția)