avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dilema unor magistraþi. Doar pentru dezbatere....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dilema unor magistraþi. Doar pentru dezbatere....

Dispută juridică în Iran: magistrații din Republica Islamică nu reușesc să se pună de acord asupra cazului unui bărbat condamnat la moarte prin spânzurare și care a supraviețuit inexplicabil, potrivit liberation.fr.

[ link extern ]

Ca să vă dau puţin de lucru , că poate nu aveţi :)
Problema ar fi mai simplă dacă pedeapsa capitală prevăzută de legislația lor ar fi execuția prin împușcare.Dacă la examinarea post execuție s/ar constata că încă respiră omul, i s/ar mai trage un glonte.Dar cu spânzurarea e mai greu.Cred că ar trebiui să nu/l mai supună încă o dată la asta.Presupun că timpul calculat de ei pentru ca un om atârnat în ștreang să moară, ar fi cele 12 minute. Ar putea, pentru a nu a mai exista situații de gen, să prelungească acest timp...15 minute sau mai mult.Dar e absurd,ca, așa cum spunea cineva, după ce i s/a acordat primul ajutor, să/l spânzure din nou...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ion victor antonescu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Ion Victor Antonescu a fost condamnat la moarte pentru ca, intre altele, a ordonat masacrul de la Odessa si deportarea evreilor si romilor la Bug, ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa? radujura radujura http://www.antena3.ro/stiri/romania/iasi-un-barbat-murit-dupa-ce-i-a-cazut-in-cap-un-turture_88175.html M-am plimbat zilele trecute printr-o zona plina de ... (vezi toată discuția)
Lucian -un copil fara copilarie soliaepia soliaepia V-as ruga sa tinem un moment de reculegere pt.un inger ,pt.LUCIAN RASTAS care nu a avut timp sa cunoasca si latura frumoasa a acestei vieti ... (vezi toată discuția)