avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua,

Am un angajat care doreste incetare contract la zi dar trimite un sms ca doreste acest lucru si nu vine sa faca cererea de demisie. Am dreptul sa il pintez 3 zile nemoticat si sa il concediez cu art. 61 litera a ? Este corest articolul ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 28 Octombrie 2013
In aceasta perioada il pontez nemotivat nu sunt obligata sa ii suspend contract ? Daca el se angajeaza in alta parte si la mine e pontat nemotivat este vreo problema ?

Multumesc frumos!
In pontati nemotivat pe toata perioada cat lipseste.

Codul muncii nu obliga un angajator sa suspende c.i.m. pe perioada cat un salariat lipseste nemotivat.
Multuemsc frumos pt amabilitate, va mai deranjez cu o intrebare daca vine intre timp si face cere de demisie cu acord parti iar adminisratorul accepta pot dupa absente nemotivate sa il incetez si asa ?

Multumesc frumos
Da, este posibil asa ceva. Nu va impiedica nimic.
Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Concediere-pentru cate absente nemotivate? molly27 molly27 Se poate concedia un salariat doar pentru o absenta nemotivata? care e procedura? (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca in lipsa salariatului cristinasova cristinasova Buna ziua, am doua situatii pe care va rog mult sa ma indrumati astfel incat sa pot inchide corect contractele de muna: 1. Un salariat a plecat in Italia din ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)