avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Revenire la impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Revenire la impozit pe profit

Daca in timpul anului am trecut de la impozit pe venitul micro inapoi la impozit pe profit si conform Cofului Fiscal care zice ca impozitul pe profit in cazul asta se calculeaza ca diferenta dintre impozitulpe profit calculat de la inceputul anului si impozitul pe venitul micro, cum pot inregistra in conta acest lucru?
Sisa a scris:

La luna septembrie la calculul impozitului pe profit iau 698 ca o cheltuiala nedeductibila sau deductibila?


Cod fiscal: ART. 21 Cheltuieli

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

a) cheltuielile proprii ale contribuabilului cu impozitul pe profit datorat, inclusiv cele reprezentând diferențe din anii precedenți sau din anul curent, precum și impozitele pe profit sau pe venit plătite în străinătate.


ART. 112^6 Impunerea microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 65.000 euro

Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita prevăzută în prezentul articol. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.

Din cele 2 articole rezulta ca e nedeductibila cheltuiala din 698.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere anca.miron anca.miron Buna ziua ! In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi. Cum se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA buna ziua, am 2 cazuri la care va cer ajutor: 1) societatea, datorita cifrei de afaceri, este in anul 2013 platitoare de impozit la profit,(ca si pana in ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 65.000 euro ewe ewe In cazul unei microintreprinderi infiintate in oct.2013, care la 31 dec 2013 a realizat o cifra de afaceri de 298.369lei (66.530euro) , incepand cu 01.01.2014 ... (vezi toată discuția)