avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura pentru firma franceza neinscrisa in registrul ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura pentru firma franceza neinscrisa in registrul intracomunitar

Buna ziua,
Am o societate care este inscrisa in registrul intracomunitar, am prestat un serviciu pentru o societate din franta care nu este inscrisa in registru intracomunitar.
Cum intocmesc factura si cum o inregistrez?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
filip lumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:37, 22 Octombrie 2013
Daca firma din Franta nu este o persoana impozabila din punct de vdere a TVA-ului, dumneavoastra trebuie sa facturati cu TVA; deci trebuie sa colectati TVA, deoarece Codul Fiscal, art.133, alin. 3) prevede ca : " Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt prestate de la un sediu fix al prestatorului, aflat în alt loc decât locul în care persoana impozabilă şi-a stabilit sediul activităţii economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde prestatorul îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 2010 corina98 corina98 Buna seara, Va rog frumos sa-mi spuneti ce noutati, d.p.d.v. al tva-ului, aduce anul 2010 ptr.o firma de prestari servicii,mai precis ptr.transport ... (vezi toată discuția)
Inregistare in roi prestari servicii cu o firma din italia intermediere infiintare firme olden olden infiintare firma in [b]Romania cetateni straini italieni[/b] dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)