avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz radiere ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz radiere ipoteca

Buna ziua !
In urma acumularii unor datorii , Asociatia de Proprietari a inscris o ipoteca asupra imobilulului in Cartea Funciara. Dupa achitarea integrala a datoriilor ar fi urmat in mod normal radierea ipotecii in cauza. Desi a trecut mai bine de jumatate de an de la plata integrala a datoriei si desi le-a fost solicitat in nenumarate randuri sa faca declaratia in fata notarului asa cum este necesar, conducerea refuza in mod sistematic, impiedicand astfel si tranzactiile de vanzare ale imobilului.
Ce se poate face in acest caz? Prin deschiderea unui proces se pot solicitate si daune ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:11, 24 Octombrie 2013
Conform disp L nr 7/1996 republicata radierea ipoteci se poate realiza amiabil sau prin hotarare judecatoreasca definitiva
In cazul dvs privilegiul imobiliar dispus in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 a fost instituit urmare a obligatiei de plata c/v sume cu titlu de restanta in suma de x lei
Radierea privilegiului imobiliar o puteti solicita inclusiv dvs ca si proprietar al spatiului depunand la OCPI dovada achitarii debitului in evidenta asociatiei de proprietari
In extrasul de carte funciara este trecuta o ipoteca legala si nu un privilegiu imobiliar. Presupun ca nu este vorba de acelasi lucru. In cazul ipotecii este nevoie de declaratia autentica,nu?
Puteti face un proces, in el puteti solicita si daune...
Aveti corespondenta cu ei? Ati solicitat de la ei vreo adeverinta de datorii pentru vanzare? Puteti dovedi prejudicii?
I-ati notificat cu termen etc.?
Va multumesc pentru raspuns. Intrebarile dumneavoastra m-au facut sa inteleg ce as avea de facut.
Imi puteti spune va rog daca dispozitiile art. 2419 din NCC sunt aplicabile aici?
Trebuie vazut cum s-a inscris ipoteca etc., insa e un bun punct de plecare in negociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobil ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie catre asociatie de proprietari de la un imobil ipotecat la banca vistorovschi vistorovschi un proprietar a luat un imprumut bancar cu ipoteca asupra apartamentului, in 2008;banca a inscris privilegiul imobiliar in Cartea funciara. Prorietarul dispare ... (vezi toată discuția)