avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere CEDO

Buna ziua, am avut un proces cu un vecin care a cerut anularea unei autorizatii de construire si demolarea cladirii, s-a terminat procesul inclusiv la Inalta Curte,
pot formula plangere la CEDO pentru lipsirea de drept de prorietate, timp de trei ani cat a durat procesul nu am putut face nimic cu terenul, vina apartine Primariei ca a emis autorizatia cu PUD si nu cu PUZ ce pot face?Multumesc anticipat

:wassat:
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:17, 22 Octombrie 2013
Puteti incerca cu plangere la CEDO in 6 luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
E greu de spus daca ati avea suucces dar puteti incerca.
Dvs. Stiti cel mai bine sa motivati in fapt si in drept pe ceea ce vreti sa invocati.
Stimat forumist,

Nu îmi dau seama dacă s-a anulat sau nu autorizația.

În cazul anulării.

La o primă vedere a cazului dvs, este dificil de dat un răspuns.

În primul rând, spun acest lucru, deoarece similar cazului dvs, am în vedere constatările Curții Europene a Drepturilor Omului din Cauza S.C. MILLENNIUM BUILDING DEVELOPEMENT S.R.L. v. România, Cererea nr. 10787/08, Decizia din data de 10/04/2012.

Acest proces este mai cunoscut drept cazul Catredalei Sf. Iosif din București.

Fără a dori să intru în amănuntele speței, S.C. Millennium și-a fundamentat aplicația, printre altele, pe încălcarea art. 6.1 și 1 al Protocolului nr. 1 Adițional.

Deși CEDO a pronunțat, într-adevăr, o decizie de inadmisibilitate - nu vădită, ci judecată - datorită unor aspecte privitoare la nerespectarea termenului de 6 luni de introducere a aplicației , calculat de la ultima cale efectivă de atac,
în cauză nu s-au putut analiza și aspecte decurgând din revizuirea unei hotărâri ce a condus la anularea autorizaţiei de construire şi la respingerea contestaţiei în anulare.

Practic, jurisprudența nu a fost clar conturată aici, deoarece Curtea s-a pronunțat pe excepția nerespectării termenului de introducere a aplicației.

Prin urmare, evident în funcție de particularitățile cazului dvs, putem vorbi despre drepturi încălcate, sau nu.

În cazul în care nu s-a anulat autorizația.

Din punctul meu de vedere, aici ar trebui să obțineți prejudicii de la vecinul dvs, intentând un proces împotriva lui. Dacă a făcut o acțiune în justiție, în mod abuziv, ori nefondat, ați putea introduce o acțiune în pretenții.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de constructie anulata steffy.1 steffy.1 Am semnat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc nou aflat in litigiu afland de litigiu la notariat cand am fost ptr a semna ... (vezi toată discuția)
Are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (care nu este vecin) în cazul contestării unui pud sau a unei autorizații de construire obținute vădit nelegal? Andr@ Andr@ Am o dilemă: are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (deci care nu este vecin) în cazul contestării unui PUD sau a unei ... (vezi toată discuția)
Introducerea prin legea 202/2010 a pct.1^1 la art.1 din c.proc. civ, este "constitutional"? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca ne raportam la disp. art.20 respectiv art.21 din Constitutie, deasemeni si la prevederile aer.6 din CEDO, \"DREPTUL LA UN RECURS EFECTIV\", ... (vezi toată discuția)