avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la serviciu dupa 2 ani de concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la serviciu dupa 2 ani de concediu crestere copil

Pe data de 3 decembrie ar trebui sa revin la serviciu dupa 2 ani de concediu de crestere a copilului. Mentionez ca in aceasta perioada la firma unde lucram s-a redus personalul foarte mult din lipsa de lucru. Ce ma asteapta ... somaj ... ?, ce este mai bine sa aleg ... ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 18 Noiembrie 2013
Am un baietel nascut in data de 03.12.2011.

Incepand cu data de 01.11.2011 (aprox. cu 1 luna inainte sa nasc) s-a suspendat contractul in vederea efectuarii concediului de maternitate, in temeiul prevederilor art. 50 lit. a din Legea 53/2003 - Codul muncii.

Incepand cu data de 01.02.1012 (aprox. 2 luni de la nastere) s-a suspendat contractul in vederea efectuarii concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani, in temeiul prevederilor art. 51 lit. a, din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Intrebarea mea este: CAND TREBUIE SA REVIN EU LA SERVICIU ?

CCC se termina la data de 03.12.2013.

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, data revenirii la munca este data de 04.12.2013.
MULTUMESC !
Am depus cererea de reluare a activitatii la terminarea CCC pentru crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani (03.12.2013) si am fost informata de catre patron ca nu are de lucru (in perioada CCC a redus personalul din lipsa de lucru) si vrea sa ma puna pe liber. In acest caz cum ma poate disponibiliza pentru a putea sa beneficiez de somaj macar ? Nici el si nici contabila inca nu stiu cum sa procedeze, e o situatie noua si pentru ei.
Pentru a beneficia de somaj va trebui sa va inceteze c.i.m. in baza art.65 C.mun. - concedierea pentru desfiintarea postului.

Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului : emiterea si comunicarea deciziei de concediere, emiterea si comunicarea adeverintei de vechime: emiterea si comunicarea adeverintei de somaj.

Pentru a beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m., va trebui sa depuneti actele la AJOFM in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m.
Depunerea actelor dupa aceasta data , dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii c.i.m., inseamna ca veti beneficia de somaj de la data depunerii actelor.

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa concediu pt cresterea copilului cetateanhu cetateanhu Buna ziua, La 2 februarie 2014 trebuie sa ma intorc la lucru dupa concediu pentru cresterea copilului de 2 ani. Am fost la angajatorul meu si mi a spuns ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tiganasu99 tiganasu99 Pe 8/01/2014 s a nascut al meu copil eram in somaj pe 03/02/2014 m am angajat si am luat supliment de insertie fara sa intru in concediu crestere copil acum ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil aurelian_c aurelian_c Buna ziua, Sotia mea terminat concediu de crestere a copilului pe data de 28-12-2012 si ne intrebam daca poate beneficia de somaj. A fost angajata cu ... (vezi toată discuția)