avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru

Sunt intr-un proces de partaj, si am fost obligat sa platesc o taxa judiciara de timbru foarte mare. Cu toate ca am depus documente ca nu realizez venituri ( declaratie pe propria raspundere, adresa de la administratia financiara), instanta a hotarat ca realizez venituri care nu pot fi dovedite. Am contestat aceasta decizie, dar a ramas la fel, in sensul ca trebuie sa platesc aceasta taxa de de timbru. Avocatul meu a mentionat- este adevarat - in cerere ca suntem de acord sa fim scutiti de aceasta taxa sau sa se plateasca in rate. Instanta a considerat ca trebuie sa platesc in rate aceasta taxa de timbtu. Ce pot sa fac eu sa nu mai platesc aceasta taxa de timbru. Mentionez ca trebuia platita pana in septembrtie, insa de-abia in septembrie am platit o rata de 1000 lei. Taxa se ridica la 8000 de lei -cate 1000 lei/luna care trebuia platita pana acum . Ce am de facut ca sa nu mai platesc acesti bani, ce mi se intampla daca nu ii platesc sau cum ii opot recupera ?Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:25, 26 Octombrie 2013
S-a fixat asa cum ati cerut, in rate. daca ati cerut asta, ati avut in vedere ceva venituri, aveati posibilitatea sa platiti in rate. De recuperat recuperati sub forma a cheltuieli de judecata de la celalalt.
Daca nu platiti, procesul nu poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru partaj doineamariana doineamariana Buna ziua! As vrea sa stiu daca, in cadrul procesului de partaj, in urma cererii de acordare a facilitatilor ce am depus-o voi primi o reducere a taxei, dar in ... (vezi toată discuția)
Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Contract de mediere faranumeeu faranumeeu Buna, Contractul de mediere este sau nu un act juridic in instanta? (vezi toată discuția)