avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare toamna-iarna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare toamna-iarna

Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au inceput lucrarile prin iulie-august, fara proiect, aprobare asociatie, vecini.
Montat teava de gaze (pe scara nu mai are nimeni centrala termica), apoi au venit la administrator cu cerere catre RADET de instalare pentru persoana juridica si au cerut semnatura si stampila pe ea. Administratorul le-a explicat ca formularul nu e corect, ca asociatia isi da doar acordul si i-a trimis la presedinte. Acesta, dupa multe discutii, ca sa scape de scandal, le-a semnat si stampilat hirtia.
La inceputul lui septembrie, au venit cu un formular in care asociatia isi da acordul, pe aceeasi hirtie dindu-si acordul si vecinii. S-a semnat, stampilat.
Dupa alte citeva zile, au venit cu un formular prin care asociatia isi da acordul pentru debransare de la caldura. Semnat si stampilat.
Pe 25.09, RADET anunta incarcarea instalatiilor. Administratorul amina incarcarea pina pe 15.10, pentru a nu aparea probleme.
Unul din ei, zice ca are proiectul terminat (GDF Suez stie si consimte ca lucrarile sa inceapa fara proiect, acesta facindu-se ulterior) si vine cu o hirtie (referat tehnic) prin care RADET, dupa masuratori, e de acord cu debransarea, solicita echilibrarea si, bolduit, spune: dupa implementarea masurilor...va prezentati la sediu (RADET, na) pentru .. debransare si plata acesteia. Debransarea se va efectua dupa incheierea sezonului de incalzire 2013-2014. .
Radet-ul mai solicita aprobarea in AG, precum si acordul vecinilor.
Se mai pot debransa acum? Ce parere aveti? Ar trebui ca asociatia sa le mai dea acordul acum? Suntem in 24 Octombrie si peste o saptamina se da drumul la caldura in bloc.
Multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
vsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:51, 25 Octombrie 2013
Da, asa e!
Numai ca foarte rar se intalneste ca o conducere de asociatie sa fie atat de binevoitoare.

Asupra locatarilor nu are o influenta prea mare pentru ca facura este calculata pe baza consumului de la bransament. Asta inseamna ca teoretic ar trebui sa fie mai mica decat daca ar fi fost si cei 3 locatari deja deconectati in retea.

Furnizorul nu "incalzeste" in functie de suprafata? Asta nu inseamna ca va fi mai mare presiunea in celelalte apartamente de pe scara, deci mai multa caldura? Dar vor plati mai mult, corespunzator suprafetei lipsa din contractul de furnizare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, furnizorul nu incalzeste dupa suprafata ci dupa cum poate sa creasca temperatura agentului termic.
La intrarea in bloc sau scara furnizorul are montate acolo jucariile cu care masoara agentul termic, diferenta dintre temperatura de intrare si cea de iesire. Daca agentul termic se plimba prin 150 de calorifere si 2000 metri de conducte se va raci de la 70 de grade la intrarea la 40 de grade la iesire.
Daca agentul termic se plimba doar prin 75 de calorifere si 1500 metri de conducte (pentru ca unele apartamente sunt debransate) temperatura va scade de la 70 de grade la 50 de grade.
In primul caz factura va fi mai mare iar in al doilea caz mai mica.
Ca intotdeauna, Adriantot explica pe intelesul tuturor. Acum am priceput.
Inseamna ca vecinii vor primi aprobare pentru "debransare", fiind in interesul asociatiei.
Ce intelegeti prin interesul asociatiei ?

La nivel de asociatie, da, factura va fi mai mica, dar individual, facturile vor fi mai mari.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Magazinele din parterul blocului, debransati de la centrala termica, dar cu tevi neizolate, platesc pentru energie termica? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatie de locatari ,compus din doua blocuri cu zece etaje,la parterul carora sunt ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)