avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatie bloc

Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:37, 13 Noiembrie 2013
Eu zic ca mai bine dati lucrarea jos si poate scapati de amenda.
E mai sigur ca lucrarea sa fie facuta pe tot blocul si nu pe bucatele. Va puteti trezi cu infiltratii de la ploi pe la imbinarile dintre lucrarea dvs. si cea a intregului bloc.
Cat despre autorizatie de constructie stiu sigur ca trebuie asa ceva. Am un prieten care are o firma de internet iar ca sa poata trage un cablu intre 2 blocuri ii trebuie autorizatie de constructie. Deh... trebuie sa faca si primaria un ban.
Legea spune ca daca pui o caramida iti trebuie autorizatie.
Un raspuns pertinent a fost dat de @johnpescar, cu care am si fost de acord.
Parerea mea este ca nu multa lume stie ce inseamna sa efectuezi pe cheltuiala proprie o izolare termica a unor pereti - de tot ziceti ca trebuie sa dezafecteze lucrarea, ca peretele trebuie adus la starea initiala. Ca lucrarea trebuia facuta pe tot blocul odata este alta chestiune, dar ce te faci cand chiar se doreste acest lucru, dar iti trebuie 5 ani sa-i determeni pe toti proprietarii din bloc sa inteleaga care este avantajul termoizolarii intregului bloc? Sau oamenii chiar inteleg, dar nu au resursele financiare necesare. Cred ca chiar asa s-a petrecut si la blocul initiatorului acestui topic. Acum daca lucrarea tot este facuta, sigur ca firma care efectueaza termoizolarea nu o sa mai bata nici-un cui pe peretele unde lucrarea este facuta. Daca aveti impresia ca noua firma o sa lucreze mai bine, ramaneti cu aceasta impresie ca nu este nicio problema. La incheierea lucrarilor pe tot blocul se va constata ca peretele exterior aferent apartamentului proprietarului care si-a efectuat deja termoizolarea, are o alta culoare astfel incat este necesar ca acesta sa fie zugravit la fel, dar asta nu inseamna ca omul trebuie pus la plata la fel ca si ceilalti proprietari...
O alta remarca: probabil ca, fiind niste oameni gospodari, acestia au hotarat sa-si termoizoleze si peretii apartind spatiilor comune, astfel ca suma respectiva trebuie repartizata tuturor proprietarilor, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate, deci si proprietarului care si-a efectuat lucrare mai inainte. Dar discutam de lucruri diferite, nu?
Despre necesitatea autorizatiei de construire s-a mai discutat si a reiesit ca nu este nevoie, asa ca nu va mai dati cu parerea daca nu stiti. Adevarul este ca nici autoritatile locale nu s-au implicat prea tare in aceasta directie. Macar daca cei de la urbanism ar fi avut vreo idee cat de cat in acest sens, dar de unde, astfel ca mergi pe strada si vezi blocurile vopsite in toata paleta de culori pe care o poti imagina, astfel incat de ce sa mai vorbim de autorizatie de construire? Si noi am mers sa cerem o astfel de autorizatie si ne-au trimis la plimbare, deci...
@Adam Grecu - Credeti ca un bloc poate fi construit pe bucati ? Eventual din materiale diferite ? Mi-e teama ca Il va darama prima ciocanitoare. L afel o fatada de bloc nu poate fi 'asamblata' din petice .
In alta ordine de idei spuneti ca va trebuie 5 ani sa convingeti locatarii de avantajele (daca exista vreunul) termoizolarii cu polistiren. Dar Dvs cand o sa va convingeti de dezavantaje ? Cand o sa va umpleti de mucegai pe pereti ? Sau cand un banal scurtcircuit la un aer conditionat va face scrum tot blocul ?
Despre durata scurta de viata a acestui minunat 'termosistem' v-a zis ceva constructorul ?

Poate ca au dreptate totusi cei care se opun. :rtfm:
Eu as intreba pe cei care sustin sa se aduca fatada gaurita la situatia anterioara, sa arate la fel cum era inainte : mai se poate reface inapoi fatada dupa o mie de gauri date cu rotopercutanta ?.Da-Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de postarea utilitatilor la bloc. malouda malouda Constituite vreun impediment faptul ca anumite utilitati(apa,gaze) trec prin dreptul unor locatari dintr-un bloc care initial au acceptat situatie dar acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)