avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschidere sucursala de catre o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschidere sucursala de catre o asociatie

buna ziua,
as dori sa aflu: 1. care sunt actele necesare pentru deschiderea unei sucursale in alt judet, de catre o asociatie?
2. dosarul trebuie inregistrat la judecatorie?
3. daca dosarul trebuie inregistrat la judecatorie, ce judecatorie e competenta: cea de la sediul asociatiei sau cea din localitatea in care dorim sa deschidem sucursala?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: andrei27im , utilizator 22:20, 25 Octombrie 2013
Pentru deschiderea unei sucursale este necesara o hotarare a adunarii generale a asociatiei. Sucursala nu se inscrie in Registrul asociatiilor si fundatiilor neavand personalitate juridica, motiv pentru care nu este necesara sesizarea instantei cu o astfel de cerere.
Va multumesc frumos pentru raspuns
Pentru obtinerea unei autorizatii de functionare (acreditare privind seviciile medicale) mi s-a solicitat inregistrarea sucursalei la judecatorie. Am depus la instanta hotararea judecatoreasca. Am solicitat apoi un extras din registru si apare la observatii si sucursala. Cu acest certificat am putut obtine autorizatia. Apoi se urmeaza procedura la asministratia financiara.
Inregistrarea sucursalei am facut-o la judecatoria de la sediul organizatiei.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu secundar suciu_diana suciu_diana Buna ziua, deschiderea unei sucursale in alt judet decat cel al sediului ONG-ului, trebuie inregistrata la judecatoria respectiva? De ce acte este nevoie ... (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala ong BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG a unei sucursale noi in alt judet. Care ar fi procedura de urmat, ce documente ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong lili77 lili77 care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unei sucursale , de ce acte este nevoie,trebuie inregistrata undeva ,se face vreo mentiune despre existenta ei ... (vezi toată discuția)