avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii si plati pentru pfa traducator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii si plati pentru pfa traducator

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri in legatura cu un PFA in sistem real (domeniu: traduceri).
Initial, cand am deschis acest PFA, am completat formularul cu venituri estimate-anticipat, ulterior l-am completat pe cel cu venituri reale. Desi am estimat un venit mai mare si am platit impozitul anticipat, dupa ce am depus formularul cu veniturile reale realizate, nu mi s-a restituit suma platita in plus.
De asemenea, cand m-am inregistrat mi s-a spus ca voi plati impozitul anual, adica in luna decembrie pt anul care a trecut. Acum insa am primit citatie ca trebuie sa platesc impozitul desi eu nu am depus niciun formular....iar suma datorata e cea pe care eu am platit-o in mod anticipat. Cum trebuie sa procedez: sa achit din nou acea suma si sa astept in zadar sa mi se restituie??? sau sa depun un formular cu veniturile reale?..Dar pt ce interval? pt primele 6 luni sau estimez din nou pt tot anul? Iar in legatura cu suma pe care ar trebui sa mi-o restituie pt ca am platit un impozit mai mare (am anticipat venituri mai mari) ar fi trebuit sa depun o cerere in acest sens?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:17, 25 Octombrie 2013
Pentru anul 2012, caci la acela cred ca va referiti ca ati facut plati anticipate pentru un venit estimat mai mare decat cel realizat, ati depus declaratia 200 asa cum ati spus si dupa ce va vine decizia de impunere in care apare clar ce suma trebuie sa vi se restituie, mergeti cu ea la administratia financiara si solicitati sa vi se returneze banii sau sa se compenseze cu ei acele obligatii scadente pentru acest an.
Pana pe 31 ianuarie 2013 trebuia sa depuneti declaratia 220 cu venitul estimat pentru acest an. Impozitul pe venit anticipat, ca si contributia la sanatate, se plateste trimestrial pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pt pfa getafolescu getafolescu Am infintat PFA-ul anul trecut in aprilie si am depus formularul 220 pt anul 2011. Nu am avut decat cheltuieli in 2011. Ce trebuie sa fac in anul 2012? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul estimat pentru d220? analici analici Buna ziua va rog sa imi spuneti cum se calculeaza venitul estimat pentru declaratia D220 (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa traducator ili_uca ili_uca Buna ziua, Am situatia urmatoare: PFA de traducator autorizat - suspendat pentru cresterea copilului si am facut cerere de re-activare incepand cu ... (vezi toată discuția)