avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se calculeaza venitul estimat pentru D220?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se calculeaza venitul estimat pentru D220?

Buna ziua
va rog sa imi spuneti cum se calculeaza venitul estimat pentru declaratia D220
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:16, 20 Mai 2016
Declaratia privind venitul estimat / norma de venit: Formular 220 pentru anul in curs.

Termenul de depunere este 31 ianuarie pentru contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit si care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro.
Termenul de depunere este 25 mai pentru contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.

Declaratia privind veniturile realizate pentru fiecare categorie si sursa de venit: Formular 200.
Termenul de depunere este 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului. PFA-urile impuse pe baza de norme de venit nu depun aceasta declaratie.
Referitor la obligatia de plata, conform articolului 82, aliniat 1, din Codul fiscal se stabileste obligatia de a plati anticipat in cursul anului impozitul datorat de PFA.
Conform articolului 82, aliniat 3 din Codul fiscal, platile anticipate se efectueaza in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.
La punctul 168 din normele metodologice aplicabile articolului 82 se prevede sumele reprezentand plati anticipate se achita in 4 rate egale.

Pentru INSTRUCŢIUNI de completare a formularului 220 "Declaraţie privind veniturile estimate” Cod 14.13.01.13/3p.
vezi:
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
legalmgm, utilizator
Sunteti in sistem real, Norme sau cote forfetare ?
Pt fiecare e total diferit...
Cu 20% mai putin sau mai mult fata de venitul estimat precedent sau cel realizat?
Realizat in anul precedent. Altfel nu mai e nevoie s-o depuneti si o sa vi se calculeze platile anticipate pentru anul curent la ce ati realizat si raportat in d200 depusa pentru anul precedent.
analici a scris:

Buna ziua
va rog sa imi spuneti cum se calculeaza venitul estimat pentru declaratia D220


Din burta. Se trece ce vrea muschii dvs. De aceea e estimat, ca nu stie nimeni cat va fi.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate depunere formular 220 Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este obligatorie depunerea formularului 220 pentru o societate care in trimestrele 2, 3 si 4 ale anului precedent a depus declaratii 0 si pentru ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)