avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire mai mult de 1/2 din salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire mai mult de 1/2 din salariu

Buna ziua!
Am contul poprit din luna aprilie 2013, iar din aceasta luna am constatat ca mi s-a oprit 1/3 din salariu de catre angajator si 1/3 din ceea ce mai aveam in cont mi s-a oprit automat de catre banca. Adunand cele 2 sume poprite pentru aceeasi datorie, se depaseste 1/2 din salariu. Mentionez ca in acelasi cont primesc si alocatia copilului care este de asemenea blocata. Contul imi este poprit pentru un credit auto neplatit , iar masina a fost vanduta de sotul meu cu care sunt in divort. Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie pentru situatia in care ma aflu.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:31, 28 Octombrie 2013
Contul si salariul sunt doua bunuri diferite, este normal sa vi se blocheze contul. nu este normal sa se retina mai mult de 1/3 din venitul salarial, pentru o singura urmarire silita. Alocatia copilului nu poate fi urmarita silit. faceti o adresa scrisa catre banca si catre executor, informatii cu privire la aceasta situatie. in mos normal, sumele neurmaribile le puteti ridica de la casieria bancii. Contul nu poate fi deblocat, in el pot intra si alte sume de bani, cel putin teoretic.
Ce pot face sa nu mi se mai opreasca si de catre angajator si de catre banca?
Mi s-a spus ca daca executorul nu ridica instiintarea de executare de la angajator sau de la banca, vor opri in continuare si unii si ceilalti.
Vad ca scriu degeaba, nu doriti sa cititi. Una e sa blocheze contul si alta sa va retina bani din salariu. Bancii trebuie sa iia duceti dovada de la angajator ca se retine acolo 1/3. Odata adusa dovada, nu mai au voie sa retina nimic din salariu . Sau mergeti la executor si ii cereti inapoi banii retinuti in plus si sa trimita la banca adresa sa nu mai retina veniturile salariale.
Daca va retin si in luna urmatoare, le faceti plangere la ANPC si sau plangere penala impotriva bancii si a executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul bancar roxana11277 roxana11277 Buna ziua, este normal ca banca sa-mi puna ia din salariu si din sa-mi blocheze si contul de salariu, deci ... sa-mi ia tot salariul? (vezi toată discuția)
Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)