avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Escrocherie sentimentala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Escrocherie sentimentala

Buna ziua,
Trec direct la subiect, fiindca este vorba despre o problema grava ce ne-a tulburat intreaga familie. Sora mea M. a cazut victima unui barbat cu care a avut o relatie timp de mai bine de un an de zile, timp in care respectivul pretindea mereu ca are o situatie foarte grava si diverse probleme de tot felul, pretexte ca sa-i ceara surorii mele cu imprumut mai multe sume importante de bani, pe care el ar fi urmat sa i le inapoieze dupa o luna, apoi dupa doua, s.a.m.d. Au trecut bineinteles cu mult mai multe luni fara ca individul respectiv sa-i inapoieze nici macar o parte din suma imprumutata. Recent au intrerupt relatia si cand M. i-a cerut respectivului sa i inapoieze banii, s-a lovit de refuzul lui categoric. Precizez ca toata situatia asta probabil ca am fi putut-o evita in vreun fel daca M. ne-ar fi spus de la inceput despre natura relatiei ei, dar stiu ca a fost foarte implicata sentimental cu respectivul si a facut totul din buna credinta, ea fiind convinsa ca aveau o relatie de lunga durata. De curand M. a aflat ca exista si a contactat-o pe o a doua doamna in aceeasi situatie cu ea, victima a aceluiasi escroc, doamna cu care se pare ca a intretinut acelasi gen de relatie si culmea, simultan cu cea pe care a avut-o cu sora mea, estorcand-o si pe ea de diverse sume de bani pe care mai apoi la fel a refuzat sa i le inapoieze. Intrebarea mea este, acum ca suntem siguri ca e vorba de un caz de inselaciune si santaj sentimental, e urmatoarea: unde trebuie sa ne adresam si ce fel de actiune credeti ar fi mai potrivita sa incepem impotriva respectivului individ? O actiune civila ca sa-i cerem pur si simplu banii nu cred ca ar avea vreun succes, desi exista dovezi clare ale imprumuturilor si chiar si recunoasterea lui proprie ca ii datoreaza aceasta suma lui M. dar dat fiind gravitatea faptului si intentia actiunii continuate in timp, credem ca e vorba de un individ periculos si de un caz penal.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Banc Viorica , utilizator 22:21, 24 Octombrie 2021
Bine Va mulțumesc
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părerea mea e că se poate adresa poliției pentru că acum avem și europol, interpol, și au mai fost dibuiți escroci internaționali de genul acesta. Firma upcosecurity courierservice există, este UPC Mail Service dar cu siguranță escrocii s-au folosit doar de numele ei. Poate au folosit și un site de phishing ca să fie mai convingători, Treaba e că doamna, din câte înțeleg, nici acum nu vrea să-i facă rău prietenului care a încercat să-și recupereze cutia, înțelegeți! Ea nu va face nimic în sensul ăsta, niciun demers, ca să nu-i facă rău ”prietenului”.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
POMPILLIA, utilizator
Și unde sa ma adresez , cui ? As trimite toate documentele și poza lui domnule Pompiliu Va rog sa- mi dați o adresa dacă știți Nu- mi pasa de acel prieten de loc Mulțumesc
Pompilla scuzați-mă

Alte discuții în legătură

Se poate falsifica o carte de identitate ? ContSters332431 ContSters332431 se poate falsifica ci daca se cunoaste cnpul si seria buletinului? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sarbatori fericite! am o situatie delicata mama mea ... Mezzoankbrb Mezzoankbrb Buna ziua! Sarbatori fericite! Am o situatie delicata mama mea in barsta de 64 ani vorbeste de 7 luni pe internet cu un barbat american de orogine romana asa ... (vezi toată discuția)
Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs coca cola mioara strechioiu mioara strechioiu Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi ... (vezi toată discuția)