avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constatare vicii apartament dupa semnarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constatare vicii apartament dupa semnarea antecontractului

In ziua de 18.10.2013 am incheiat un antecontract la o agentie imobiliara, cu proprietarul unui apartament, urmand sa incheiem contractual de vanzare-cumparare in data de 08.11.2013, lasandu-i astfel timp sa-si achite si ultima rata la apartament, fara de care nu il putea vinde. Fac precizarea ca, la prezentarea apartamentului, proprietarul ne-a spus ca nu imi poate arata boxa deocamdata, deoarece se ajunge la ea prin boxa unei vecine, care este plecata momentan, iar el nu are cheia, ceea ce am crezut, el asigurandu-ma ca nu sunt probleme).
In antecontract erau stipulate: faptul ca daca eu ma voi razgandi in privinta cumpararii apartamentului, voi pierde arvuna de 300 de euro - in acest caz voi plati si comisionul agentiei, in valoare de 800 de euro- si faptul ca, daca se va razgandi proprietarul in privinta vanzarii apartamentului, va plati el comisionul agentiei (800 euro) si imi va restitui dublul sumei platite ca arvuna (adica 600 de euro). In aceasta perioada, cunoscandu-mi din intamplare viitorii vecini, am aflat ca boxa apartamentului pe care urmeaza sa-l cumpar este inundata, ca urmare a problemelor care exista in bloc la reteaua de canalizare. V-as ruga sa-mi spuneti daca in aceasta faza mai pot face ceva, adica daca mai pot renunta la apartament fara a pierde suma de 1100 de euro (arvuna si comisionul agentiei), eventual sa iau legatura cu cei de la Protectia consumatorului…
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:02, 11 Noiembrie 2013
Revin cu o intrebare, cu scuzele de rigoare: in cazul in care voi incheia contractul de v-c, care va avea o clauza referitoare la garantarea de catre vanzator a viciilor imobilului, voi avea castig de cauza daca voi solicita despagubiri, in conditiile in care am avut cunostinta de acest viciu, dar vanzatorul l-a tainuit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
iolaru, utilizator
In cel mai rau caz pierzi cei 300 de euro oferiti proprietarului cu titlu de avans,Agentia nu poate emite pretentii (nu va lasati intimidati de Agentie).
Comisionul primit de catre o agentie se numeste comison de succes(adica vanzarea-cumpararea a avut loc),asadar agentia poate emite pretentii numai in urma vanzarii acelui apartament intermediat de Agent.
1) contactati un avocat ptr a va intocmi o notificare ''CA LA CARTE '' cu articole si legi, transmisa prin executor , cumparatorului , prin care ii aduceti la cunostinta , ceea ce stiti ,

2)poate prevede un calcul al costurilor pe care le ati face ca boxa/garajul sa devina utilizabila , conform intelegerii normale /initiale , somandu-l sa ''REPARE '' / sa izoleze , sa faca ceea ce trebuie ca dvs sa intrati in posesia bunului imobil ,fara vicii/viciu ,

iar daca n -o face , o ve ti face dvs pe cheltuiala dvs , urmand sa-l actionati in instanta si sa recuperate cheltuielile pricinuite ...

cred ca si sfatul unui mediator ar ajuta in aceasta speta , in idea de a va intalnii inainte de a semna actul de v-c si a incerca sa indreptati cumva , acel viciu sau a scadea din pret , cum ar fi normal si de bun simt ...
Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Am stabilit o intalnire cu proprietarul, pentru maine, ca sa vad situatia boxei la fata locului. Va doresc o zi frumoasa!
iolaru a scris:
, in conditiile in care am avut cunostinta de acest viciu, dar vanzatorul l-a tainuit?

Cum vine asta? "Ati avut cunostinta de viciu dar vanzatorul l-a tainuit"
Daca ati avut cunostinta de viciu inseamna ca pretul este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen la antecontract omisi omisi Buna ziua! Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in calitate de vanzator pt un apartament. Apartamentul a fost vandut prin agentie. In antecontract ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare apartament ContSters26766 ContSters26766 Am incheiat la notar un precontract de vanzare pentru un apartament intr-o constructie noua pe care am construit-o anul trecut. Am primit avans 10000 EUR ... (vezi toată discuția)