avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartenenta la o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartenenta la o asociatie de proprietari


Buna ziua,

Doresc sa stiu ce obligatii am fata de o asociatie de proprietari, daca eu nu am fost de acord sa fac parte din ea? Mentionez ca toate cheltuielile care imi revin pentru apartamentul meu, le platesc online, si raman doar curentul pe casa scarii si femeia de servici care le platesc la sefa de scara.
Mai am o intrebare si anume daca asociatia de proprietari poate fi non profit si ce presupune, daca nu se poate da chitanta pentru banii de pe current si daca asociatia trebuie sa plateasca impozit.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:37, 31 Octombrie 2013
Aspectul ca dvs ati hotarat sa nu semnati acordul de asociere la asociatia de proprietari,nu va exonereaza de la achitarea tuturor obligatiilor ce revin tuturor proprietarilor
In schimb va sunt restrictionate anumite drepturi de a fi ales in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari
Asociatia de proprietari detine obligatia sa emita documente justificatve pentru orice suma pe care o impune si o percepe de la proprietari
Asociatia de proprietari prin dispozitiile de infiintare,otganizare si functionare este unitate non profit,pe cale de consecinta nu achita impozit
In ce calitate sefa de scara percepe c/v curentul pe casa scarii si femeia de servici ?
Si pentru aceste sume asociatia de proprietari trebuie sa elibereze chitanta justificativa
sefa de scara este si administrator si femeie de service,dar nu da chitanta pentru banii pe care ii dam, plus de asta ea nu ar trebui sa plateasca impozite pe banii care ii i-a ca si administrator sau pentru cei care ii i-a pentru ca matura scara?

trebuie sa platesc pentru infiintarea asociatiei chiar daca nu doresc sa fiu membra?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
Adriantot, moderator
Pentru infiintarea asociatiei daca exista ceva costuri, trebuiesc impartite in functie de cota indiviza celor care au semnat asocierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disociere maromet maromet Bună ziua , am studiat leg.230/2007 dar nu îmi este clar cum pot să ies din această asociatie de propietari : deoarece nu am semnat nimic privind asocierea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne retragem din asociatia de locatari. salino salino Am si eu o problema ...fac parte dintr-o scara de bloc cu 20 de apartamente...fiecare apartament are contract individual la apa...gaze...curent...femeie de ... (vezi toată discuția)