In cazul urmator:
- un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni
- au fost demarate actiunile de judecata
- a venit si a platit restantele insa a rugat asociatia sa ii ofere posibilitatea platii cheltuielilor cu avocatul in rate (aprox. 1.200 lei)
- pentru a fi de ajutor am fost cu totii de acord, asa ca a platit la zi intretinerea urmand ca de luna viitoare sa inceapa platile esalonate pentru cheltuielile respective (stim ca legal ar fi trebuit sa luam mai intai banii respectivi)
- dupa care nu a mai venit personal, ci doar a trimis chiriasii sa plateasca intretinerea
- nu a mai raspuns la telefon, email, etc.
- a trecut aproape un an
Intrebare: ce cale este cea mai buna de urmat in acest caz?
Multumesc.
PS: Scuze din greseala din titlu, nu stiu cum sa il editez...
De ce nu spune nimeni ca o cerere de chemare in judecata o poate formula administratorul, care are cursuri de administrare imobile si recunoastere la nivelul primariilor.De ce trebuie sa formuleze cererea de chemare in judecata un avocat ?. De ce nu lasati avocatul sa sustina la bara procesul ?.
Un model de cerere de chemare in judecata a unui restantier se poate gasi pe internet dand numai o cautare, fara a fi necesar plata unui avocat se poate trimite cererea chiar si prin posta. Se incarca inutil la plata proprietarul pentru ca administratora este incapabila.
Dupa cum spuneam AG a hotarat ca in urmatoarea luna de plata afista sa se rapertizeze si chieltuielile cu avocatul pe lista de plata in dreptul ap. care au fost actionate in judecata. Ex avem 5 prop actionati in judecata, platim avocat cu 1000 lei luna urmatoare toti 5 vor avea pe lista la rubrica avocat suma de 200 ron.
E corect?
O cerere de chemare in judecat o poate redacta si un administrator dar in acel proces trebuie sa fii reprezentat de cineva care sa stie ce sa faca. cineva trebuie sa urmareasca stadiul procesului.
Administratorul o fi el bun la toate dar nu are si competenta de a reprezenta asociatia de proprietari in instanta.
@ceau,
Nu am inteles.
Aveti 5 oameni actioanati deja in judecata. Pentru fiecare din acestia exista cate un dosar ca doar nu i-ati actionat pe toti in acelasi dosar.
Fiecare dosar este instrumentat de un avocat si onorariul este pentru doasrul rrespectiv si nu pe toate la un loc.
Si ce legatura au cel 5 dosare cu restantierul de care spuneati la inceputul discutiei?
@johnpescar,
Cererea de chemare in judecata poate sa "o scrie" orice om indiferent de pregatire, de legatura sau nu cu asociatia..., dar de semnat trebuie sa o semneze reprezentantul asociatie. Acesta poate fi presedintele sau o alta persoana imputernicita de presedinte (inclusiv administratorul sau avocatul).
Dar nu banalizati o asemenea actiune pentru ca nu orice om (administrator sau presedinte) stie sa formuleze o cerere de chemare in judecata. Si uneori formularea gresita a cererii poate duce la respingerea acesteia de judecator. Judecatorii nu stau in instanta sa dea lectii ori cursuri cu justitiabilii.
Uneori degeaba apelezi la avocat dupa ce ai introdus gresit cererea, ai depus niste inscrisuri care nu te ajuta...
Eu sunt pentru a recupera debitele de la proprietari cu eforturi financiare minime, fara avocat daca se poate, dar asta nu este posibil pentru un presedinte sau administrator imputernicit de presedinte care nu a fost pana acu m in cateva procese alaturi de avocati si nu au o experienta.
Am asistat, nu odata, la procese usoare, simple... cand avocatul partii adverse a solicitata instantei sa respinga actiunea instante pe exceptia unui articol din codul sau legea sau...
Instanta a dat cuvantul reprezentantului asociatiei sa-si exprime punctul de vedere cu privire la exceptia ridicata de avocatul restantierului. Reprezentantul asociatiei, nefiind avocat, ne avand experienta in procese... s-a blocat si nu a stiut sa puna nimic, absolut nimic.
Pai cum sa recuperezi debitele!? Eu nu-i invinuiesc pe cei care nu stiu sa reprezinte asociatia in proces pentru ca este normal ca fiecare sa stim cate ceva, sa fim bine pregatiti in unele domenii si nu in toate.
De aceea exista institutii de invatamant care pregatesc economisti, altele cadre medicale, altele juristi, altele informaticieni..., ca sa ne ajutam, sa colaboram apeland unii la altii si sa rezolvam problemele ca profesionisti si nu ca amatori.
Era o situatie ipotetica explicata mai sus. La fel este si pt o persoana si pentru 5 sau 10. Daca a CE hotarat sa dea injudecata un restantier sau mai multi potrivit hotarari AG costurile cu avocatul sunt repartizate pe lista de plata la cel sau cei care au fost actionati in instanta.
De acord cu dumneavoastra ca fiecare restantier actionat in judecata sa suporte cheltuielile ocazionate de procesul sau...
Dar nu inteleg cum spuneti dumneavoastra (ipotetic sau nu) ca repartizati onorariul achitat unui avocat pentru restantierul Ixulescu, care nu vrea sa-l suporte..., cum sa-l repartizati altor restantieri!?
Poate v-ati grabit dar eu nu inteleg!
Asta e.
Cheltuieli de judecata
frgt_me
Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)