avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea diferentelor de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea diferentelor de apa

Doresc sa ma informez care este criteriul de repartizare al diferentei rezultate dintre consumul inregistrat de apometrul general si apometrele de apartament...
Mentionez ca doar apometrul general este inregistrat la firma de distributie a apei reci menajere,cele din fiecare apartament sunt apometre individuale.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SelaruMarian , utilizator 15:11, 13 Noiembrie 2013
Criteriul este stabilit de fiecare asociatie in Adunarea Generala.
Modul de repartizare a diferentelor de apa dintre apometrul general si suma apometrelor individuale este stabilit de comitetul executiv al asociatiei.
Comitetul executiv, conform Legii 230/2007 trebuie sa se intruneasca in sedinta lunara pentru aprobarea cotelor repartizate pe lista de plata inclusiv repartizarea apei.
Pentu a nu purta discutii interminabile luna de luna, comitetul executiv poate adopata un regulament de gestionare a consumului de apa in asociatie iar administratorul trebuie sa-l aplice tuturor luna de luna.
Gasiti un asemenea regulament in partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile", regulament pe care-l puteti adapta si adopata in asociatia dumneavoastra.
Sigur ca, asa cum prevede legea, adunarea generala poate modifica deciziile comitetului executiv, inclusiv acest regulament. Dar important este sa-l aveti, sa-l discutati si sa-l aplicati.

Corect este ca repatizarea diferentelor de apa sa se faca pe mai multe criterii in asa fel ca sa cuprinda cat mai multe situatii ce pot apare in asociatie si sa tina cont de cauzele aparitiei acestor diferente. Regulamentul trebuie sa prevada eventualitatea unor avarii, sustragerea apei, necitirea indexului apometrului individual, apometre defecte, defectiuni ale instalatiilor comune, defectiuni ale istalatiilor individuale....
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diferentelor la apa sorinstanciu sorinstanciu În conformitate cu prevederile legale, repartizarea diferențelor de apă rece poate fi făcută ținând cont de unul din cele principii si anume: - ... (vezi toată discuția)
Impartirea facturii de incalzire - centrala de bloc zdnicol zdnicol Am o nelamurire si va rog frumos sa ma ajutati. Asociatie de proprietari are 2 contoare de gaz: unul pentru bucatarie si celalalt pentru incalzirea apei calde ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi de apa rece si calda marin53 marin53 In ultima perioada de timp in asociatia noastra de proprietari au fost constatate diferente intre contorul general si suma contoarelor individuale, de apa rece ... (vezi toată discuția)