avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision abuziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision abuziv

am un contract incheiat cu brd prin prima casa in noiembrie 2013.
din cei aroximativ 290 € rata lunara aproximativ 50 € reprezinta
“comision lunar de gestionare a Creditului, la data prezentei: 0,1% din soldul Creditului”.
Exista vreo sansa sa scap de acest comision?

Va multumesc anticipat.

Încercați o negociere directă cu cei de la bancă, instanță sau la mediator .
De ce ar fi abuziv acest comision? inteleg ca de abia ati semnat contractul de credit. Cine v-a obligat sa il semnati? de ce nu ati refuzat creditul? Daca ati semnat in noiembrie, iar acum suntem abia in 7 noiembrie, inseamna ca sunteti inca in termenul de 15 zile in care puteti denunta contractul de credit fara sa fiti obligata sa platiti altceva decat suma primita ca si credit.

am si eu la fel un credit prima casa si comision de administrare super mare 40 euro..iar cel pentru intretinerea contului e de doar 0,70 euro....nu inteleg de ce e asa mare doar castigul lor ar trebui sa fie dobanda nu acest comision...problema e ca ne au momit cu o dobanda mica si ne au bagat acest comision ..am inteles ca nu se aplica oug 50/2010 (privind clauze abuzive din contract de credit) pentru prima casa deoarece e un credit acordat unui public restrans de persoane e adevarat?

eu am facut solicitare catre banca sa micsoreze acest comision de gestiune a creditului si sa l aduca la nivelul celui de administrare cont care e mic dar raspunsul a fost ca ,,ati semnat ca sunteti de acord cu acest comision,, oare chiar nu exista nici o lege care sa ne apere si noua drepturile la astia cu ,,prima casa"?
cu cei de la banca nu se poate negocia si banuiesc ca nici in fata mediatorului nu obtii ceva.... cel mai indicat este instanta de judecata cred
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Comisionul este legal, pentru ca ati acceptat sa il platiti prin semnarea creditului. Dobanda pe care o platiti dvs la credit e mai mica decat dobanda platita de banca unui client ce are depozit. De unde sa castige banca? Din comisioane, evident. O banca este comerciant, face un business, nu o binefacere, este normal sa aiba venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision lunar de gestionare credit prima casa djv0da djv0da Buna ziua, Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - comision administrare maraz maraz Am luat un credit de nevoi personale in anul 2009 de 20452lei,cu rata fixa,pe 10 ani.Rata totala lunara este de 443lei iar aceasta include si comisionul de ... (vezi toată discuția)
Clarificare plata comisioane bancare mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Va supun atentiei situatia urmatoare solictand un sfat pertinent: in anul 2009 am contractat un credit ,, Prima Casa,, in euro la BRD, in ... (vezi toată discuția)