avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET - clauza discriminatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET - clauza discriminatorie


Va rog sa ma sfatuiti care sunt posibilitatile legale de a obtine abrogarea art. 249 din Ordinul 91/2007 al ANRSC, conform caruia "Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.".
Efectul abuziv, imediat şi perpetuu al acestei norme este acela că dacă eşti proprietarul unei locuinţe într-un condominiu în care niciun alt proprietar nu s-a deconectat anterior intrării în vigoare a regumentului în cauză, atunci eşti silit să rămâi conectat la reţeaua termică comună şi să suporţi costurile serviciului public.
RADET refuza debransarile tuturor solicitantilor in blocurile in care nu exista debransari anterioare iar sansele de castig in instanta atacand o decizie data de RADET in acest sens, conform jurisprudentei, sunt minime, drept pentru care va rog sa ma sfatuiti care ar fi autoritaile competente carora ma pot adresa in vederea obtinerii abrogarii acestui articol (va rog sa-mi indicati toate variantele posibile, inclusiv avocatul poporului, curtea constitutionala sau orice alta autoritate competenta careia ma pot adresa).
Mentionez ca am inaintat deja un memoriu catre ANRSC care, evident, a raspuns sustinand legalitatea acestui articol.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:03, 13 Noiembrie 2013
Dovada ca nu poate fi speculat este raspunsul negativ al autoritatilor.
Singura posibilitate stabila si ferma este ca aceasta clauza sa fie declarata neconstitutionala.
Cine ia initiativa?
Asta doresc si eu; am postat deja un memoriu pe petitii on line si am facut apel public, poate se aratula cineva acestei initiative; stiti cumva unde as mai putea sa-l trimit? Avocatul Poporului va fi o varianta, dar m-ar interesa si daca pot cere anularea la Curtea Constitutionala a acestui articol, pe motiv de discriminare si cum pot face publica aceasta initiativa.
Puteti formula o petitie si sa o potati pe internet.
[ link extern ]
Apoii transmiteti tuturor cunoscutilor si necunoscutilor pe adrese de email, pe forumuri, pe orice ziar electronic.... aceasta petitie si rugati-i sa intre si sa voteze.

Dar vedeti ca in fiecare judet saptamanal au audiente parlamentarii. Mergeti la cei pe care i-ati ales, cu sesizarea, documentat si rugati-i sa sprijine, sa formuleze, sa indrume...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a plati despagubiri societatii de telefonie? raluca_neagu raluca_neagu Buna seara..as dori sa stiu daca intr adevar sunt obligata sa le platesc celor de la societatea de telefonie o suma de 40 euro despagubire pt ca doresc ... (vezi toată discuția)
Inselaciune firma plecari in strainatate vevita vevita Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura pentru inselaciune. Mai exact am gasit un anunt pe internet cu locuri de munca in strainatate.Am ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv Birou de Mediator Bardasanu Marius Birou de Mediator Bardasanu Marius Am incheiat un contract pe 2 ani (obligat de furnizor) de telefonie fixa si internet cu un furnizor de servicii, pentru un spatiu inchiriat initial pe un ... (vezi toată discuția)