avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SCHIMBAREA BO IN BANCA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SCHIMBAREA BO IN BANCA

Buna seara,
Am cesionat o firma .

Firma avea o linie de credit la banca. Cine a luat firma a fost de acord cu datoriile.

Linia de credit are ca si garantie un depozit in lei. Spuneti/mi va rog daca la banca au dreptul sa imi refuze schimbarea BO lasate garantie si avalizate in nume propriu cu cele ale noului administrator si ce se poate intampla mai departe.

Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 08:59, 6 Aprilie 2009
Cine l-a obligat pe avalist sa avalizeze un bilet in alb? Este aceeasi logica.

Cred ca am prezentat suficiente argumente. Sunteti blocat pe o chestiune si refuzati sa acceptati realitatea. Este o chestiune de logica elementara. Atata timp cat legea mentioneaza clar ca se poate emite bilet la ordin in alb, orice alta discutie este de prisos. Faceti o eroare de logica confundand notiunea de bilet la ordin in alb, cu un bilet caruia ii lipsesc elementele esentiale. In cazul biletului la ordin emis in alb, aceste elemente exista deja, in intelegerea partilor, in raportul juridic care a stat la baza emiterii bo-ului. Faptul ca, la emitere, ele nu sunt trecute, nu confera nulitate biletului la ordin. Repet ce am mai spus, important este ca bo-ul sa fie completat in momentul introducerii sale pe canal bancar.

Toate argumentele aduse de dumneavoastra din doctrina sunt pe langa subiect. In momentul prezentarii la plata bo-ul trebuie sa indeplineasca conditiile de forma si mentiunile obligatorii, nu inainte de asta.
Pun inca o data intrebarea:- cand considerati ca un BO nu contine elementele obligatorii si devine nul in temeiul legii? Doresc un exemplu...cer prea mult?
Consider ca pana acum n-ati observat intrebarea repetata de atatea ori, sperand ca nu ati evitat raspunsul, altfel devin absurd repetand-o.

Multumesc.
siwdem a scris:

Pun inca o data intrebarea:- cand considerati ca un BO nu contine elementele obligatorii si devine nul in temeiul legii? Doresc un exemplu...cer prea mult?
Consider ca pana acum n-ati observat intrebarea repetata de atatea ori, sperand ca nu ati evitat raspunsul, altfel devin absurd repetand-o.

Multumesc.

Am raspuns in doua randuri, dar se pare ca nu cititi cu atentie. O sa ma repet. Cand este introdus la plata, bagat pe circuit bancar. Acesta este momentul in care BO-ul trebuie sa aiba toate elementele cerute de lege. Este o chestiune de logica elementara. O alta chestiune de logica elementara este faptul ca daca legea spune ca se poate emite un BO in alb, atunci acesta nu are cum sa fie nul, altfel legea nu prevedea posibilitatea emiterii sale in aceasta forma. Deja am mers prea departe cu acest subiect. Poate o sa ma explice instanta mai bine cand va va respinge cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat instituit cu titlu executor micha20 micha20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am avalizat un BO in 30 iun.2006 pt un credit de investitii la o societate. In 2009 banca a cerut ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)