avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis pe un drum public si accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis pe un drum public si accident

Buna ziua ,

am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu mine in masina care sa lovit si a stat 2 luni in spital ... acum eu as vrea sa stiu daca sunt pasibil de puscarie ?? politia nu a venit atunci la accident dar ma luat de acasa a 2 zi am dat o declaratie am spus cum sa intamplat si a ramas sa ma cheme la tribunal dar vad ca au trecut 5 luni si nu ma mai cheama .. va ultumesc
Cel mai recent răspuns: neamtualin , utilizator 22:13, 12 Noiembrie 2013
o ultima intrebare si va multumesc mult ca ma ajutati .. adica cum daca indeplinesc cindiitle nu inteleg :D procuroarea ma intrebat daca vreau avocat si eu am zis ca nu vreau avocat ca nu are cum sa demonstreze ca eu nu am facut accident si ca am condus fara permis ...si inca o intrebare procuroarea a zis ca ma cheama in jurul luni octombrie si suntem in noiembrie oare cauta probe ca omul care era cu mine in masina sa lovit in accident?? el a declarat ca a cazut dupa scara nu sa lovit in accident ... va multumesc
Veti raspunde penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa , incriminata de art. 184 din Codul penal , cat si pentru conducere fara permis, si infractiunea de parasire a locului accidentului.


Infractiunea de parasire a locului accidentului subzista daca este savarsita infractiunea de vatamare corporala din culpa,incriminata de art. 184 din Codul penal, indiferent daca a operat impacarea partilor sau daca nu a fost depusa plangerea penala prealabila, in termen de doua luni de la data cand partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste identitatea faptuitorului.

(RIL - Recurs in interesul legii, Recurs ICCJ
Decizia nr. LXVI (66) din 15 octombrie 2007 cu privire la intelesul sintagmei vatamarea integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane continuta in dispozitiile art. 89 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002).


(vatamarea integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane*, continuta in dispozitiile art. 89 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, se impune ca aceasta sa fie inteleasa numai in sensul ca se refera la vatamarile necesitand pentru vindecare ingrijiri medicale cu o durata mai mare de 10 zile, precum si la celelalte urmari incluse in art. 182 alin. 2 din Codul penal).


Actiunea penala este pusa in miscare din oficiu, daca au fost necesare peste 60 de zile de ingrijiri medicale , iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa.




Vatamarea corporala din culpa nu poate retinuta, daca exista un numar mai mic de 60 de zile de ingrijiri medicale, si nu exista plangerea penala prealabila, depusa in termen de doua luni de zile, de la data cand partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste identitatea faptuitorului .


Individualizarea pedepsei, prin suspendarea conditionata a executarii acesteia este o facultate a instantei de judecata, nu o obligatie.



Angajati un avocat.

Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
da deci scap de vatamare corporala din culpa dar pentru conducere fara permis accident si parasirea accidentului se mai trece cu vederea si se poate sa imi dea cu suspendare nu?
Nu este obligatoriu sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea condtionata a executarii pedepsei.


ok va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, dosar penal alexandra2726 alexandra2726 Buna, fratele meu acum 3luni de zile a avut un accident rutier.Conducea si era in masina cu fosta lui sotie,se certau iar aceasta a inceput sa-l loveasca si ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pentru pãrãsirea locului accidentului gagica.ionut gagica.ionut buna ziua.Ieri am am avut un accident in care am atins cu roata din stanga fata o pers in apropierea trecerii de pietoni.am oprit masina pe dreapta,am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)