avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie pentru copertina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie pentru copertina

Buna seara,

Imi cer scuze daca s-a mai intrebat dar am cautat si nu am gasit.

Vrem sa punem o copertina la intrarea in bloc. Copertina este fixa.
Avem sau nu nevoie de autorizatie?

Cati locatari (procentual) trebuie sa fie de acord cu montarea copertinei. 50%+1 sau mai mult?


Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator
Oameni buni,
99% dintre blocurile construite la noi au la intrarea in scara o asa-zisa copertina. Nu pot sa cred ca celelalte blocuri, care nu au copertina nu au fost proiectate cu copertina, insa pe atunci se construiau multe vile si era nevoie de materiale - fier beton, var, ciment, etc. ...
La noi in asociatie avem un singur bloc - cu doua intrari care nu au aceasta "shapca", astfel ca oamenii au facut exact ce zice doamna in postarea initiala: un mic cadru din teava patrata de 20 x 20 mm, au mai pus inca doua bare pe latimea cadrului peste care au pus policarbonat si un mic jgheab de scurgere a apei. Simplu si eficient. Nu le-a cerut nimeni nicio autorizatie, iar aspectul fatadei este acum chiar mai frumos.
Nu va mai cramponati de toate nimicurile, ca pot sa va dau sute de exemple in care s-au construit ditamai case in mijlocul targului, fara nicio autorizatie de construire (proprietarii au cerut, dar primaria nu le-au dat-o...).
Daca totusi, vreti sa fiti corecti 100%, presedintele as. prop. sa mearga la primarie - birou disciplina in constructii, sa solicite aprobarea construirii acestei coperine, o sa va de-a un formular cu documentele necesare - in primul rand cerificatul de urbanism care costa 5 lei si mai vedeti ce va mai cer - probabil un mic proiect...
Succes!
Am aflat de urbanism sector 1 ca este nevoie de autorizatie de constructie, iar de la un birou de arhitectura ca este necesar un proiect intocmit de o persoana de specialitate. Din cate am inteles e cam la fel de laborios ca inchiderea unui balcon.
Mi-ati placut, daca ati aflat de la un birou de arhitectura, atunci e super - mai ales pe-acolo, prin sectorul 1. Pai ce vreti sa va zica si ei? Balconane - nu, sarpante - nu, parcuri - nema, acum hai si cu copertinele... Eu va fac o schita a unei copertine in 2 minute si nu va costa nimic, dar ia mergeti la un arhitect... parca-l vad cum se strofoaca si in doua luni este gata cu proiectul si va costa doar 2500 lei, ca uite, tinem cont ca sunteti cam necajiti...

Faceti cum doriti!
Art 1 din Legea 50/1991 spune clar ca doar cel/cei care detin un drept real de folosinta pot solicita o autorizatie de construire.
Art. 3 spune ca toate constructiile au nevoie de autorizare. mai mult, daca va aflati intr-o zona protejata (monumente - spre exemplu) va trebuie un aviz emis de cei care se ocupa de zona respectiva (Directia ptr Cultura a Judetului).
Exista cateva situatii, in care se solicita o autorizatie in forma simplificata, vedeti Anexa 2 din Ordinul 839/2009.
sfatul meu, pentru cei interesati de a construi bazandu-se pe ceea ce au vazut in alte parti sau pur si simplu, pe baza unor pareri emise de persoane neavizate (fara pregatire in domeniu) este sa aveti grija,, deoarece amenda este de la 1.000 la 100.000Lei (echivalent 200 Euro-20.000Euro) - Art 26 alin. 1 si 2., iar daca va aflati in zona de protectie a monumentelor sau executati lucrari la monumente, conform Art. 24 aceste lucrari neautorizate constituie infractiune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copertina de policarbonat Miha2003 Miha2003 Ce aprobări trebuie sa obțin pentru a .mi monta la geamul apartamentului meu o copertina din policarbonat .Mentionez ca este necesară aceasta copertina ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica luca luca luca luca Pentru efectuarea unei lucrari partiale de reabilitare termica (nu toate apartamentele au subscris ideii), este necesar certificat de urbanism si autorizatie ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor. recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ... madalinams madalinams Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ca un rulou din panza, intr-un bloc nou. Inainte sa o comand nu era infiintata asociatia de ... (vezi toată discuția)