Buna seara , am si eu o intrebare in legatura cu Asociatiile de Bloc , cum poate da o asociate de propietari pe cineva in judecata care ore restante dar restantierul nu e rau platnic . Totusi plareste o parte din intretinere lunar. Dar ramine o parte mica, la acesta suma se string penalitatii. In legea 230 / 2010 se specifica ca se dau in judecata rau platnici care de cel putin 3 luni nu achita de loc plata intretineri . Aici e nelamurirea . se poate da in judecata si pe cel ce plateste o treime din intretinere. Multumesc.
Solutia actionarii in instanta se impune ca masura de prevedere pentru recuperare debit acumulat la asociatie si demonstreaza responsabilitatea presedintelui de asociatie de proprietari
Tergiversarea recuperarii debitelor are consecinta sistarii furnizarii utilitatilor,masura care genereaza nemultumiri din partea proprietarilor cu platile la zi
Daca suma ramasa restanta mereu ajunge la insumarea a 3 cote lunare anterioare, asociatia poate cere in instanta recuperarea acestor bani.
Totusi, in mod practic, restantierul care plateste lunar o anumita parte din aceasta restanta, poate arata in instanta ca este de buna-credinta, dar nu poate mai mult.
Acum, depinde si despre ce suma este vorba si avand in vedere persoana, cred ca se va ajunge la solutia din prezent la care s-ar adauga niscai cheltuieli generate de mediator sau avocat...
Despre ce suma este vorba?