avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce fac dupa falimentul firmei la care am lucrat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce fac dupa falimentul firmei la care am lucrat

Firma la care am lucrat a dat faliment.In momentul lichidarii nu ni s-au dat restantele salariale. Ni s-a dat decizia de incetare a contractului de munca individual, adeverinta de vechime si adeverinta de venituri.Nu au vrut sa ne dea o hartie semnata si stampilata in original cu toate restantele salariale pana la momentul incetarii contractului de munca, ci ne-a scris pe fisa de lichidare (pe care au oprit-o ei, noi facandu-ne copii) restantele salariale si tichetele pe ultimele pe ultimele trei luni restante (aug.,sept.,oct.) fara a preciza si restanta pe jumatatea de luna din nov. Ne-au spus ca ne va da fluturasii in decembrie, dar cine ni-i va da daca firma nu mai exista? Ne-au spus ca vom intra automat la masa credala cu toate restantele salariale (ne vor inscrie ei) si ca nu trebuie sa ne facem probleme. In acelasi timp au spus ca banii pe concediile de odihna neefectuate nu se vor mai plati pentru ca nu mai are cine sa munceasca pentru ei. Asa o fi???? Intrebarea mea e ce trebuie sa fac pentru a fi sigura ca-mi voi primi banii cuveniti?Sa merg pe mana lor sau sa consult un avocat sau ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:41, 17 Noiembrie 2013
In principiu, va cautati de lucru.
In subsidiar, urmariti intocmirea tabelelor de creante, sa va asigurati ca sunteti inscrisi cu salariile restante la masa credala. Consultati Buletinul procedurilor de insolventa periodic si eventual dosarul de la tribunal. Daca nu va pricepeti in acest domeniu, puteti consulta si nu avocat, dar nimeni nu va va garanta ca va veti primi salariile cuvenite.
Cand societatea e in faliment, se lichideaza/vand toate bunurile societatii, insa dureaza pana se gasesc cumparatori sau pana cand lichidatorul judiciar intra in posesia bunurilor societatii, poate dura cativa ani.
Banii obtinuti din vanzare se vor distribui celor inscrisi in tabelul de creante, inclusiv dvs., daca sunteti pe tabel, daca exista suficienti bani, in functie de ordinea prevazuta de art. 121-122 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic
Solicitati lichidatorului sa va inscrie in tabel si cu suma de bani cuvenita pentru concediul de odihna la care aveati dreptul legal. Explicatia gen nu are cine lucra pentru banii pe concediul de odihana este hazlie pentru ca nu mai are cine lucra nici pentru banii de salariii,nimeni altcineva decat lichidatorul judiciar care mai este si obligat sa faca acest lucru. Faceti o cerere pe care puteti sa o transmiteti imediat lichidatorului si o puteti depune si in dosarul de la tribunal. Scrisoarea sa fie cu confirmare de primire. Nu este necesar sa platiti taxa de timbru pentru cererea depusa la tribunal, faceti acest lucru pentru a fi convins ca se va discuta problema in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)