avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 16 cu 48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 16 cu 48

Buna ziua. Avem 3 angajati pe care conducerea vrea sa iy puna la poarta de la ora 16 la 8 dimineata a II-a zi.
Pe langa act aditional in care sa se specifice sporul de 25% pt. orele de noapte si un spor de week-end de 1% mai trebuie sa fac ceva?
Dupa programul acesta de 16 cu 48, in luna octombrie unul dintre ei are 176 ore lucrate, iar ceilalti 2 au fiecare cate 160 ore, luna octombrie avand 184 de ore lucratoare. Ce se intampla cu diferenta de ore, sau cum sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 15 Noiembrie 2013
Trebuie mentionat in c.i.m./actul aditional : timp de munca 8 ore/zi, inegal . Repartizarea acestuia facandu-se dupa urmatorul program ...
Dar este legal sa se lucreze 16 ore consecutiv? In Codul Muncii e prevazut faptul ca dupa 12 ore de lucru, sunt necesare 24 ore de odihna.
Este vorba despre o repartizare inegala a timpului de munca.
Codul Muncii nu prevede ca durata maxma a timpului de munca in cazul unui c.i.m. este de 12 ore/zi.

In speta, sunt respectate prevederile Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)