avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Platitor impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Platitor impozit profit

Buna ziua,
Daca societatea are cifra de afaceri peste 65000 euro deci plateste impozit profit mai conteaza numarul de salariti? Citisem la un moment dat despre capitalul social de 25000 euro dand optiunea firmelor de a opta pt impozit profit, daca firma este deja platitoate impozit profit are vreo obligatie de a majora capital socisal ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 17:32, 15 Noiembrie 2013
Buna seara,

Nu conteaza numarul de salariati, conditia privind capitalul social de minim 25.000 eur este pentru firmele aflate la infiintare.
In cazul dvs., depasirea cifrei de afaceri va obliga in mod direct la trecerea la impozit pe profit. Nu aveti obligatia majorarii capitalului social.

Numai bine
Firma este platitoare de impozit profit deoarece in 2012 a avut venit mai mare de 65000 euro doar ca nu imi era clar daca are vreo obligatie si la capital social ?
Multumes
Nu are nici o obligatie din punct de vedere al capitalului social
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un srl poate opta sa devina platitor de impozit pe profit? carmen.filimon@blumenfield.ro carmen.filimon@blumenfield.ro Buna ziua, Un SRL, cu cifra de afaceri pana in 1.000.000 euro in anul 2020 , dar cu capital social de 45.000 lei si mai mult de 2 salariati, poate opta sa ... (vezi toată discuția)
Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Pot deveni platitor de impozit pe profit? claudana claudana Buna ziua, Am o firma de comert care a devenit micro de la 01.02.2013. In 2013 am avut o cifra de afaceri de 226.717ron. Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)