avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubire pentru partea vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubire pentru partea vatamata

intr-un proces civil latura a penalului art 178 alin 1 si 2 / art 184 alin 1,2,3,4, partile vatamate cer daune morale si materiale asiguratorului existent . Intr-un inscris formulat de partea vatamata [fiul decedatului ] spune asa citez : la producerea accidentului cand a decedat tatal meu eram in anul doi de facultate si eram in intretinerea lui si cerem instantei sa oblige inculpatul la despagubirea partii vatamate [ fiul decedatului ] la plata ce se cuvenea [ partii vatamate care era in intretinerea decedatului ] ,pana la terminarea facultatii. Din surse am aflat ca partea vatamata lucra ca sofer pe perioada cat cere el despagubiri .Intrebare : daca avocatul cere in instanta aducerea unei fise fiscale a decedatului pe perioada cat a lucrat se poate vedea daca avea in intretinere pe fiul lui ? sau ce se poate cere in instsnta un act doveditor sa ateste ca era in intretinerea decedatului pe perioada cat a lucrat . Daca totusi instanta accepta revendicarile partii vatamate si inculpatul are un salariu net de 741 lei si avand in intretinere si pe sotia lui neputand sa faca fata revendicarilor partii vatamate instanta va tine cont de aceasta ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:34, 19 Noiembrie 2013
da sa ceara fisa fiscala , sa faca adresa la ITM din care reiese cand si unde a lucrat ,

in cazul in care instanta obliga la plata , plata se poate face prin poprire pe venituri adica 1/3 din venitul net.
Sa ne lamurim..
Latura civila a procesului penal, vizeaza asa cum ati spus si dumneavoasta doua componente.
Daunele materiale, care cuprind prejudiciul material efectiv, cauzat prin accidentul de circulatie dar si ca urmare a decesului victimei, in care intra pagubele autoturismului, obiectele persoanle ale celui decedat, cheltuielile de spitalizare si sau imormantare si de ce nu suportul financiar oferit de victima partii vatamate.
Daunele morale se circumnscriu suferintelor psihice ale partilor ori partii vatamate, care poate solicita o suma de bani apta sa aline suferinta cauzata de decesul victimei si in masura sa ajute partea vatamata sa treaca mai usor peste aceasta perioada.
Vizand latura civila, se pot administra orice inscrisuri in sustierea actiunii.
Sumele de bani trebuie cerute si dovedite, prin ansamblul materialului probator.

Societatea asiguratoare le suporta, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent: victima - inculpat nikolos nikolos intr-un accident rutier a decedat o persoana X. Acesta persoana avea un baiat in varsta de 21 ani . care la momentul decesului tatalui [ X ] era in anul 2 sau ... (vezi toată discuția)
Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)