avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmitere drept de proprietate individual asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmitere drept de proprietate individual asupra bunului comun

Buna ziua!
sotia, care are din casatoria anterioara 2 copii, doreste sa cedeze drepturile sale de proprietate asupra bunurilor pe care le are in comun cu actualul sot, fiicei sale din casatoria anterioara.
Este posibil? Care sunt pasii necesari pentru a face acest lucru legal si inatacabil?
Dupa partajare , cota-parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi transmisa catre un tert , cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.

Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.

( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).

Art. 357
Lichidarea comunităţii. Partajul

(1) În cadrul lichidării comunităţii, fiecare dintre soţi preia bunurile sale proprii, după care se va proceda la partajul bunurilor comune şi la regularizarea datoriilor.

(2) În acest scop, se determină mai întâi cota-parte ce revine fiecărui soţ, pe baza contribuţiei sale atât la dobândirea bunurilor comune, cât şi la îndeplinirea obligaţiilor comune.

Până la proba contrară, se prezumă că soţii au avut o contribuţie egală.

(3) Dispoziţiile art. 364 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuplu-obligativitati shary_bv shary_bv buna seara, Am o intrebare la o situatie un pic mai delicata si anume, sunt casatorit insa intre noi au aparut o serie de probleme, care nu stiu cum se vor ... (vezi toată discuția)
Este furt ? TheThunder49 TheThunder49 Bună ziua! În data de 15.08.2014 am achiziționat de la mama printr-un contract de v-c un autoturism. Mi-am îndeplinit toate obligațile am mers șa ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)