avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de lucru noaptea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de lucru noaptea

Buna ziua! Un salariat are urmatoarele diagnostice: sechele TBC pulmonar, Hipotiroidie, Talasemie minora cu componenta feripriva. Poate fi scutit de munca pe timpul noptii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vylut , utilizator 16:08, 21 Noiembrie 2013
Intrebati medicul de medicina muncii.

Conf art 127 alin 1 CM salariaţii care urmează să desfăşoare muncă de noapte în condiţiile art. 125 alin. (2) sunt supuşi unui examen medical gratuit înainte de începerea activităţii şi, după aceea, periodic.

Conf art 127 alin 3 CM salariaţii care desfăşoară muncă de noapte şi au probleme de sănătate recunoscute ca având legătură cu aceasta vor fi trecuţi la o muncă de zi pentru care sunt apţi.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte an-na an-na Buna ziua , Am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara gradul III in 2008.Am luat tratament cu cortizon un an si 6 luni. Dupa acest tratament am descoperit ... (vezi toată discuția)
Un salariat poate sa lucreze exclusiv doar schimbul ... Loredana E. Loredana E. Buna ziua! Un salariat poate sa lucreze exclusiv doar schimbul 3 ( schimb de noapte) daca stipulam acest lucru in CIM si cu acordarea sporului de noapte ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte delia25 delia25 Cum pot angaja doi paznici daca ei lucreaza doar noaptea? Cum pot declara aceste ore de noapte? (vezi toată discuția)