avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea diferentelor de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea diferentelor de apa

Buna seara ,
In blocul in care locuiesc eu s-a inregistrat o pierdere foarte mare de apa , respectiv de 52 metri cubi . La sedinta care a avut loc pe casa scarii s-a hotarat sa se puna 4 apometre fiecare pe cate o coloana , in afara de apometrul mare care inregistreza tot ce se intampla la scara blocului . Daca se pun apometre pe 3 coloane , si ramane una fara , piederile care sunt se vor trece la cei care nu au reusit sa puna apometru pe acea coloana ? Din cate stiu eu legea 230/2007 spune spune clar ca nu este voie sa se treaca decat 5 metri cubi la fiecare apartament din pierderi , iar cei care nu declara sa li se treaca la pausal . Poate nu au toti oamenii bani sa puna pe coloana cate un apometru pentru ca pretul este ridicat . Mentionez ca au fost verificate si toate apartamentele oamenilor in afara de o persoana care sta cu chirie si nu a dat drumul la usa . Cum trebuie sa procedam in acest caz ? Eu fac parte din persoanele care nu stau bine cu banii dar sunt foarte corecta . Intotdeauna am declarat apometrul corect si am permis acesul in casa presedintelui de la asociatie . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:44, 29 Noiembrie 2013
Daca mi-ati fi raspuns la ce v-am intrebat, in special la ce anume masoara apometrele intermediare din subsol, v-as fi raspuns. Cum adica coloana? Si bai si bucatarii?

Nu va asteptati la vreo prevedere legala, ci mai mult la comentarii si sugestii la problema dv.

Probabil presedintele si comitetul doresc sa faca o procedura de repartizare a acestor pierderi cat mai corecta, dar trebuie sa intelegem si noi cum e cu acele coloane.

Sa va exemplific, la blocuri pe care le cunosc, o coloana de apartamente, adica cele asezate unele sub altele, au cate doua sau trei coloane de apa rece care pleaca din coloana principala si astfel n-ar avea unde sa puna un singur apometru de trecere in subsol, ar trebui sa puna 2 sau 3 pentru aceeasi coloana de apartamente.

Exista insa si blocuri la care baia este lipita de bucatarie si astfel exista o singura coloana de apa pentru apartamentele asezate unul peste altul.
La dv. cum e cu dispunerea bailor si a bucatariilor in apartamente?
Da si bai si bucatarii adica baia este lipita de bucatarie . Sunt aceleasi tevi . Scuze nu am fost eu mai explicita
Tehnic,instalatia comuna alimentare cu apa implica o coloana principala verticala ,pe lungimea careia la distanta de 2,50-3 m exista derivatii/bransamente individuale ,astfel incat
instalarea de apometre suplimentare pe coloana verticala in subsol -indiferent de consumatori distincti sau in oglinda,nu poate individualiza proprietatea la nivelul careia se inregistreaza un consum mai mare sau exista pierdere
Ce intreaba interlocutorul si ce raspuns primeste ! daca s a hotarat acest lucru ,inseamna ca se poate . Asa cum v am spus , la mine la bloc se poate , dar nu se doreste instalarea acestor apometre , de ce ? nu doresc sustinatorii presedintelui si cativa prieteni . Deci , stimata / stimate , este un lucru foarte bun daca puteti monta asemenea apometre , o sa vedeti ca nu aveti sa mai platiti asa de multa apa , totul este sa doreasca proprietarii , inclusiv Dumneavoastra !
@alexandrasmirnayos

Ok, Acum am inteles.
Dat fiind ca nu se pun decat 3 apometre, este de la sine inteles ca la cea de-a 4-a coloana consumul va fi calculat ca diferenta intre bransament si suma celor trei contoare pasante.

In felul acesta pe fiecare coloana de apartamente se va putea face o diferenta intre consumul pasantului si ceea ce declara locatarii acelei coloane, iar repartizarea acestei diferente se va face pe aceasta coloana. Similar pentru celelalte coloane.

Pentru locatarul care nu permite accesul in apartament i se poate pune un consum estimat timp de 2 luni, iar a 3-a luna i se poate pune fie toata diferenta, fie un procent consistent din aceasta diferenta. Toate acestea pot fi culese intr-un Regulament de repartizare a consumului pe scara.


Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)