avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea diferentelor de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea diferentelor de apa

Buna seara ,
In blocul in care locuiesc eu s-a inregistrat o pierdere foarte mare de apa , respectiv de 52 metri cubi . La sedinta care a avut loc pe casa scarii s-a hotarat sa se puna 4 apometre fiecare pe cate o coloana , in afara de apometrul mare care inregistreza tot ce se intampla la scara blocului . Daca se pun apometre pe 3 coloane , si ramane una fara , piederile care sunt se vor trece la cei care nu au reusit sa puna apometru pe acea coloana ? Din cate stiu eu legea 230/2007 spune spune clar ca nu este voie sa se treaca decat 5 metri cubi la fiecare apartament din pierderi , iar cei care nu declara sa li se treaca la pausal . Poate nu au toti oamenii bani sa puna pe coloana cate un apometru pentru ca pretul este ridicat . Mentionez ca au fost verificate si toate apartamentele oamenilor in afara de o persoana care sta cu chirie si nu a dat drumul la usa . Cum trebuie sa procedam in acest caz ? Eu fac parte din persoanele care nu stau bine cu banii dar sunt foarte corecta . Intotdeauna am declarat apometrul corect si am permis acesul in casa presedintelui de la asociatie . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:44, 29 Noiembrie 2013
Completare( nu pot editam mesajul trecut)

Ar trebui ca cei din conducere sa aibe putin mai multa intelepciune si sa constientizeze ca:
- adoptarea doar partiala a unei astfel de masuri( faptul ca se contorizeaza doar anumite coloane si nu toate) este o idee foarte proasta.
- montarea acestor repartitoare ar insemna niste bani cheltuiti degeaba
- aceasta decizie nu e decat un nou motiv de discutii contradictorii si cearta
- orice proprietar nemultumit poate sa conteste decizia, sa sesizeze autoritatile sau chiar sa se ajunga in instanta. Dreptatea nu e de partea asociatiei.
Stimata doamna / domn , montarea apometrelor petoate coloanele din incinta blocului ( m am exprimat pe intelesul tuturor ) nu este o masura discriminatorie . Aici se poate vedea unde este consumul mai mare in situatia in care nu " se pupa " apometrele individuale cu cel de la comun si apoi se merge pe firul apei . Eu am prieteni care au asa ceva si sa vedeti ce s au " cumintit zmecherasii " au si ei o diferenta intre contoare ,dar nu de marimea interlocutorului . Si la mine la asociatie diferenta dintre contoarele individuale si cel comun ,sunt luni care este de peste 150 m.c.asta la 4 scari si ne vine cam 1 m. c la un ap . cu 2 persoane , iar un m. c. de apa rece a ajuns la 7 lei . De aceea eu insist , ca acolo unde se poate face lucrul acesta ar fii foare bine , este adevarat , este un efort financiar in plus, dar in timp se amorseaza si se mai cumintesc " baietii destepti ". Sper ca am fost cat de cat inteles , de altfel a explicat si domnul Adriantot , dar asa cum am spus , acest lucru trebuie facut pe toate coloanele din bloc , nu doar 1-2 .
eugarizn a scris:

Stimata doamna / domn , montarea apometrelor petoate coloanele din incinta blocului ( m am exprimat pe intelesul tuturor ) nu este o masura discriminatorie .

Montarea nu este discriminatorie, insa repartizarea cheluielilor in functie de acestea este.

Cu ce e "mai vinovat" vecinul de la et 2 ca vecinul de deasupra are wc-ul defect si-i curge non stop fara sa inregistreze repartitorul? Cu ce e mai vinovat fara de vecinul de langa ele de pe alta coloana ?

Eu va cred cand spuneti ca exista implementate asemenea masuri. Insa ele sunt in afara legii.

Revin pentru ca nu a aparut textul .
Nu exista nici o discriminare in ceia ce priveste montarea apometrelor atata timp cat aceasta se face cu acordul proprietarilor si nici in repartizarea cheltuielilor in functie de acestea. V a referiti la alte cheltuieli , nici atat, pentru ca in timp se amorseaza instalarea acestora ,
Acum se poate vedea unde este consumul mai mare si diferenta dintre apometrele individuale si cel de pe coloana . Fiecre scara plateste cat a consumat plus diferenta ce indica apometrul de la intrarea in bloc , iar acolo unde exista diferente se trece la verificarea respectivei scari , respectiv pierderi de apa pe la garnituri , lipsa sigilii etc.
O sa spuneti cum intru in apartament , pentru verificarea instalatiilor , nu cred ca se opune cineva pentru ca sunt metode pentru asa ceva si plus de asta , si au dat acordul .
eugarizn
Nu sunt mai multe scari, apometrele nu sunt pe scari diferite. E vorba de o singura scara cu 4 coloane de apa.
E ca si cum ai spune ca daca se strica terasamentul doar intr-un colt, deasupra unui apartament, doar proprietarii de pe acea coloana vor suporta reparatia.

Retineti, este vorba de o singura scara, proprietatea nu poate fi delimitata.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)