avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Vaccin - refuz, consecinte
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Vaccin - refuz, consecinte

Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si nu vreau sa facă acest vaccin, ,, ar putea directoare școlii sa nu o mai primească in scoala?? Va multumeac!!:)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:11, 27 Noiembrie 2013
Parerea mea este sa va "calmati " amandoi, ca nu se pune problema de puscarie, dar nici de imunizare 100%. Adevarul este undeva la mijloc, nici autoritatile nu-l stapanesc, altfel n-ar da posibilitatea parintelui sa se opuna.
In alta ordine de idei, prevederea CP este valabila (cel putin asa stiu eu) pentru situatii de carantina, epidemii, pandemii, nu pentru imunizari in masa.
Din punctul meu de vedere, parintele care refuza o dispozitie legala cu caracter permisiv, isi asuma riscul de a avea un copil bolnav mai mult decat acela care a consimtit sa-l vaccineze. Daca vaccinul ar fi infailibil, nu ar mai exista nici macar un caz de poliomielita paralitica la copiii vaccinati, iar reactiile adverse (poliomielita paralitica la administrarea vaccinului) ar fi inexistente.
Singura prevedere legala referitoare la conditia elevului vaccinat/nevaccinat este la completarea dosarului de inscriere la scoala si la inscrierea la liceu. Atat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
elena138, utilizator
Bebelusii nu sunt vaccinati imediat dupa nastere, chiar daca parintii nu se opun vaccinarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Vaccin contra cancer col uterin! irastoica irastoica Buna ziua! Ni se pun in fata niste hartii,in care este scris....bla bla subsembanul cutare refuz sa vaccinez copilele ... si pe urma imi spune ca s-a facut ... (vezi toată discuția)
Refuz inscriere la cresa lipsa vaccinari sidor_m sidor_m Buna ziua. Am un copil de 2 ani impliniti, inscris din timp si acceptat la cresa in prima faza. Nu a fost vaccinat niciodata si nu intentionez sa ... (vezi toată discuția)