avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi martor copilul minor impotriva parintelui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi martor copilul minor impotriva parintelui?

Buna ziiua,
Am inteles ca prin lege copilul nu poate fi martor impotriva parintelui( mi s-a spus) dar nu am gasit acea lege prin modurile prin care am cautat sa aflu.
Copilul este minor( 16 ani) dar daca exista aceasta lege nu poate fi admisa si exceptie la lege deoarece practic minorul a fost abandonat la nastere, fara nici o incercare de a avea ulterior contacte cu el, a fost reintegrat in familia mea, dupa indelungi cautari ale DGSPAC, cand mama a fost gasita la domiciliul meu.
Dar reintegrarea nu a insemnat nimic in relatia mama-copil, acesta avand si reclamatii la politie impotriva mamei in aproape patru ani de locuit impreuna, plus cereri de reinstitutionalizare catre DGSPAC.
Deci pe aceste motive exista posibilitatea folosirii ca martor a minorului in procesul de divort pe care il am cu mama acestuia, exista si intentie scrisa exprimata de luare in plasament a minorului de familia mea.
Acesta se afla acum intr-un centru de plasament( telenovela e mai lunga datorita DGSPAC) si este singurul martor care poate relata comportamentul mamei lui cu copilul meu; fratele lui, cu care a parasit domiciliul.
Ar dori sa o si dea in judecata pentru decaderea din drepturile parintesti( tata nu are...nu e nimeni trecut pe certificat) deoarece DGSPAC nu face nimic decat sa il forteze sa se intoarca la mama impotriva dorintei lui.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 3 Decembrie 2013
Da..
Multumesc de interes dar se vede ”romaneste” ca de fapt singurul martor, chiar descendent fiind, care poate descrie comportamentul mamei si relatia ei cu cei doi”copii ai ei” nu poate fi citat..romaneste din nou.
Cu scuzele de rigoare pentru nesimtirea cu care voi fi tratat : suntem ”barbati” intr-o lume a femeilor...si daca deschidem gura sa respiram suntem misogini.
Am senzatia ca dvs confundati niste termeni/ notiuni. Una e martorul si alta drepturile copilului de a fi ascultat.
Una e sa fie ascultat copilul despre relatia pe care o are sau n-o are cu mama sa ( ceea ce are dreptul oricand) si alta sa fie audiat ca martor si sa zica in procesul de divort de ce se desparte/ de ce vrea mama sa divorteze de sotul ei. Ce legatura are copilul cu casatoria parintilor ?
una- doua.. nu intelegem sau nu ne convine ceva.. o dam cu " lege romaneasca ", "asta-i Romania" si alte asemenea !
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
VASILENCO MIHAELA a scris:

. Copii nu mint si sunt cei mai in masura sa poata da lamuriri asupra situatiilor care au generat despartirea parintilor.

1. Copiii mint cu mult mai multa usurinta decat un adult - pentru ca diferenta intre real si imaginar este foarte subtire spre inexistenta in copilarie.
2. Copii nu sunt deloc in masura sa dea lamuriri asupra situatiilor care au generat despartirea parintilor lor. De cele mai multe ori copiii se considera vinovati pentru despartirea parintilor lor, tocmai pentru ca nu inteleg ce a generat despartirea parintilor lor.

De unde si legea. Si nu e catusi de putin romaneasca (nu suntem chiar asa de destepti).
Nu ati inteles problema....copilul e doar al ei si ca sa fie audiat in procesul nostru de divort inseamna a fi martor..pentru ca nu are nici o legatura de rudenie cu mine...dar acest copil este cea mai clara dovada a comportamentului deviant al mamei si al lipsei de interes fata de copii, fiind si un precedent pri abandonul acestui copil al ei la nastere..insa nu poate fi citat ca martor..si DGSPAC se spala la fund cu noi si cu ce declara copilul despre comportamentul ei pentru ca sunt 90% femei.
Intrebarea mea era daca se poate invoca o exceptie la acel articol 316 pe baza acestui precedent si a situatiei actuale a copilului ei...atata tot..restul de telenovela este tipic caracterului tiganesc al natiei romane.
Am inteles f bine situatia. Copilul nu va fi audiat ca martor in divortul dvs ci ascultat daca il cere mama dvs sau dvs sau persoana cu care a stat o perioada si de care copilul e atasat, in plasament.

Intrebarea mea era daca se poate invoca o exceptie la acel articol 316 pe baza acestui precedent si a situatiei actuale a copilului ei...atata tot.


raspunsul e NU

si pt a nu va da motive sa mai ziceti asta cand e vorba de forum,
telenovela este tipic caracterului tiganesc al natiei romane.


inchid subiectul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorilor jolerina jolerina Buna seara!am si eu o intrebare .sunt in divort cu minori , am doi copii 15 respectiv 13 ani.daca eu dovedesc ca am unde locuii .dar nu am inca un salariu ... (vezi toată discuția)
Este valabil un divort daca...... dumitra22 dumitra22 Am avut o singura citatie la divort, nu am fost prezent. Sentinta a fost desfacerea casatoriei singurul martor find mama acestuia, stiam ca la divort nu au ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului de familie alexalex111 alexalex111 Buna seara. Un amic a fost inselat de sotie timp de cativa ani iar mai apoi a fost parasit, aceasta plecand in strainatate cu un alt barbat insurat si el. A ... (vezi toată discuția)