avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mediere - inca o invitatie dupa semnarea procesului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mediere - inca o invitatie dupa semnarea procesului verbal de informare

Buna seara!
1.daca in urma sedintei de mediere,am semnat procesul verbal ref la faptul ca am luat cunostinta de mediere,fara a ajunge la o intelegere cu partea care a solicitat medierea ,am primit invitatie pentru a participa iara la mediere.
-intre data invitatiei si data fixata sunt doar 5 zile desi legea prevede 15 zile
-efectiv ma simt hartuita cu tel si invitatiile de catre mediator pentru a semna contractul de mediere
-ce rost are sa semnez atat timp cat nu am ajuns la o intelegere?
2. conf codului civil care este articolul care favorizeaza sau ajuta partea vatamata-bolnava care s-a imbolnavit in timpul casniciei apoi singura se lupta pentru a supravietui cu tratamente interventii chirurgicale intr-o boala incurabila?
Va rog astept indrumari pentru punctul 2-poate nu am dat mai multe detalii daca este nevoie revin...
VASILENCO MIHAELA a scris:

Nu considerati aceasta mediere introdusa recent ca obligatie o mare pierdere de timp ? Daca partile nu se mai inteleg sau cum este cazul meu \"sotul\" este in concubinaj de 3 ani, intre timp a parasit domiciliul ce rost mai are aceasta mediere ?


Nu stiu rostul, depinde ce doresc ambele parti.
Daca si dv. si sotul din concubinaj doriti sa ignorati faptul ca sunteti casatoriti, atunci nu aveti ce media ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.
Daca doriti lucruri diferite insa, se poate ajunge la o intelegere. Poate un sot vrea musai sa scape de casatorie ca-l ameninta amanta, poate sotia vrea si ea niste satisfactii ca a fost traumatizata de relatie... se negociaza, se ajunge la un acord, se stabileste cine plateste divortul, mediatorul, daca se merge la notar sau in instanta, poate si pe partaj se negociaza ceva, cui ramane casa, cine ia sulta etc.
Se negociaza daune pentru vreo parte sau alta... depinde de caz si situatie.

Medierea este buna acolo unde tranzactia cu avocati nu functioneaza. Cazurile sunt diferite. Tranzactia e in anumite situatii de fapt, medierea in altele, nu stiu de ce le tot confundati.
Nu stiu ce prefera judecatorii, ca eu ma gandesc la partea pe care o reprezint si mai putin la cat are de muunca un jude, cu regret. Si uneori pentru parte e mai avantajos acordul de mediere, chiar daca am putea si tranzactiona.
In plus, tranzactia nu merge in toate cazurile in care merge acordul de mediere.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, la divorț pot cere plata unei compensatii dacă ... elena-ramona elena-ramona Bună seara, la divorț pot cere plata unei compensatii dacă în timpul căsătoriei am dobândit mai multe probleme de sănătate? Acum stau în chirie si ... (vezi toată discuția)
Divort-infidelitate Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, este adevarat ca s-a dat o lege prin care sotul/sotia infidel/infidela prierde dreptul asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei? daca da ... (vezi toată discuția)
Motiv divort ContSters274581 ContSters274581 Am inteles ca in noul cod civil unul dintre soti poate invoca in cererea de divort motivul ca ar fi separati in fapt de cel putin 2 ani. E suficient motivul ... (vezi toată discuția)