avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acord de mediere contestat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acord de mediere contestat

Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin care sotia lasa copilul in grija tatalui si nu avea nici o pretentie. De fapt fusese chemata la un mediator din comuna noastra si i sa explicat faptul ca daca nu lasa copilul tatalui care are un domiciliu stabil,statul ii va lua copilul(printre altele). Ea de frica a semnat si acum sa trezit ca in urma divortului a pierdut custodia copilului, instanta motivand ca acordul semnat este valabil,desi sotia la contestat vehement in instanta. Acum are dreptul de recurs dar este descurajata si nici nu are bani de avocat. Este posibil sa se ia in considerare un acord care desi semnat nu reprezinta vointa sotiei? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: carmaciu , utilizator 08:30, 8 Decembrie 2013
Acordul de mediere este intelegerea partilor asa cum doresc. Nimeni nu i-a obligat sa semneze acordul sau sa faca o intelegere care sa defavorizeze o parte. A nu recunoaste ceia ce ai semnat de buna voie si nesilita de nimeni, in fata mediatorului este o aberatie. Imaginati-va ce s-ar intampla cu actele de vanzare - cumparare semnate la notariat.
Sa declare apel.
Ar fi bine sa aiba avocat in apelmdeoarece e delicata treaba.
Se poate insa intoarce rezultatul dupa parere mea insa cu dificultate.
Depinde de mai multe lucruri...soarta procesului in apel...
Oricum, nu este imposibil sa obtina castig de cauza.
In opinia mea, atata timp cat si-a exprimat acordul in scris si a incheiat o tranzactie, care este supusa doar autentificarii de catre instant sau notar, dupa cum prevede legea 192/2006, admiterea apelului declarant de oricare dintre parti, pentru motivul ca nu a inteles ce face la momentul semnarii acordului de mediere, este o poveste. Asa cum s-a precizat in postarile de mai sus, instanta doar ia act de vointa partilor exprimata prin Acordul semnat in fata mediatorului, nefiind o procedura contencioasa. Nu merge asa: daca nu ne mai convine ceva, ne luam jucariile si plecam....
Cred ca se face o confuzie intre stabilirea domiciliului minorului la tata, prin acordul de mediere si custodia comuna asupra minorului. Eu nu cred ca instanta ar fi acordat custodia exclusiva tatalui, chiar daca mama ar fi achiesat la un astfel de acord. Codul civil prevede clar motivele pentru care unul, sau ambii parinti, sunt decazuti din drepturile parintesti! Altfel instanta este obligata sa stabileasca prin sentinta ce o va emite custodia comuna asupra minorului.
Medierea asta a fost facuta de catre o persoana influenta din primaria satului...si oricum consider institutia medierii o "tiganie", un stabor legalizat. Ne ajungea notarul dar acum ne obliga statul asta sa platim niste nimeni degeaba...

Alte discuții în legătură

Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Mediere - divort cu minor, practica instantelor Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu ne confruntam cu o situatie delicata si contradictorie: se incheiere un acord de mediere, privind divortul si toate accesoriile - printre care si stabilirea ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)