avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acord de mediere contestat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acord de mediere contestat

Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin care sotia lasa copilul in grija tatalui si nu avea nici o pretentie. De fapt fusese chemata la un mediator din comuna noastra si i sa explicat faptul ca daca nu lasa copilul tatalui care are un domiciliu stabil,statul ii va lua copilul(printre altele). Ea de frica a semnat si acum sa trezit ca in urma divortului a pierdut custodia copilului, instanta motivand ca acordul semnat este valabil,desi sotia la contestat vehement in instanta. Acum are dreptul de recurs dar este descurajata si nici nu are bani de avocat. Este posibil sa se ia in considerare un acord care desi semnat nu reprezinta vointa sotiei? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: carmaciu , utilizator 08:30, 8 Decembrie 2013
Instanta respinge Acordul in cazul in care nu se tine cont de interesul superior al copilului!
Eu nu cred ca instanta a acordat custodia exclusiv tatalui, dacat daca mama putea fi decazuta din drepturile parintesti. Cred ca nu este corecta expunerea cazului sau se incearca , in mod anonim, sa fie discreditata profesia de mediator. Intradevar, daca mediatorul a incalcat deontologia profesionala, de ce nu a fost sesizat CdM-ul?
In ceea ce priveste contestarea acordului, acest lucru se poate face destul de greu. Sotia trebuie sa demonstreze ca a fost obligata sa participe la sedintele de mediere si a fost constransa sa semneze acordul. ma indoiesc de acest lucru! La mediere a semnat mai multe documente : contractul de mediere, acordul de mediere si procesul verbal de inchidere a medierii. toate aceste documente s-au semnat sub amenintare?
contractul de mediere, acordul de mediere si procesul verbal de inchidere a medierii. toate aceste documente s-au semnat sub amenintare?

Plus ca s-au prezentat in instanta si putea sa vorbeasca acolo.. plus ca au facut si cei de la autoritatea tutelara ancheta si or fi intrebat-o pe mama in legatura cu copilul..
Poate reusiti sa vedeti acordul ala de mediere..
De pe portal inteleg a sotul a cerut divortul, sa exercite singur autoritatea, copilul sa stea la el. Inca de la primul termen au avut acordul semnat si totusi.. mi se pare ceva ciudat, de ce inca 5 termene si probe cu martori si doua amanari pt pronuntare ?
Divortul e pronuntat din culpa comuna, nu cu acordul partilor..
Asteptati sa vina hotararea acasa, o sa aibe atasat si acordul si poane ne puneti si noua din ce scrie acolo.
Mie mi s-ar parea important (chiar mai important !) sa se ia in discutie si cazul mediatorului, asa-zisa lui ,,mediere" ! Am mai citit pe forum despre foarte multi mediatori care inclina vizibil balanta in favoarea uneia dintre parti. Si profitand de naivitatea, de lipsa de cultura juridica, etc, a marii majoritati a justitiabililor se ajunge aici ! Cum ne putem apara, cine ne protejeaza de ,,mediatori", cui ne putem adresa ?! Cei care-si permit se descurca simplu : merg la mediere (doar unde-i musai !) asistati de un avocat ales de ei. Dar restul, adica marea majoritate a romanilor ?!
Buna ziua,
Daca in acel Acord nu s-a stabilit si un plan parental poate s-o faca in instanta.Custodia este comuna,partea nu putea sa renunte la custodie,decat cu motive bine intemeiate.Exista o varianta sa se inteleaga tot amiabil .Important este ce anume a semnat??

Alte discuții în legătură

Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)
Mediere - divort cu minor, practica instantelor Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu ne confruntam cu o situatie delicata si contradictorie: se incheiere un acord de mediere, privind divortul si toate accesoriile - printre care si stabilirea ... (vezi toată discuția)
Custodie (incredintare) copil minor dupa divort mircea2020 mircea2020 In urma divortului, pe cale amiabila sau nu, din vina ambilor soti sau a unuia, prin instanta sau la notariat, stabilirea custodiei/incredintarii copilului ... (vezi toată discuția)