avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar, nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar, nelamurire

am o probema referitor la cazierul judiciar si minor. Vorbim de legea 290/2004

Pe de o parte, in art. 9 se prevede: in cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;--> deci masurile educative, ce sunt sanctiuni de drept penal speciale pentru minori care sunt menite sa asigure educarea si reeducarea acestora.


Este intarit de art 11 unde Art. 12 (1) Extrasele, comunicarile si celelalte acte prevazute la Art. 11 se trimit unitatilor de politie competente potrivit Art. 6 si 7, in termen de cel mult 10 zile de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, a luarii masurii, pronuntarii solutiei sau savarsirii faptului juridic ce trebuie luat in evidenta.
(2) In cazurile de incepere a executarii pedepsei intr-un loc de detentie sau la locul de munca, a arestarii preventive, a internarii minorului intr-un centru de reeducare sau institut medical-educativ si a internarii medicale, comunicarile vor fi insotite de fisa dactiloscopica decadactilara. Aceste comunicari se trimit atat cazierului judiciar de la locul de nastere al persoanei in cauza, cat si cazierului judiciar central din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe de alta parte avem, In certificatul de cazier judiciar nu se inscriu:
a) sanctiunile penale pronuntate pentru fapte savarsite in timpul minoritatii;
Intarit de cursul meu de penal general care "...masurile educative au caracter preponderent educativ si nu lasa sa subziste nici o consecinta penala, ele neconstituind antecedente penale pentru persoana fata de care s-au luat

1) Cazier judiciar=certificat de cazier judiciar?
2) nu mai inteleg nimic, in cazierul judiciar nu se trec nici masurile educative, nici pedepsele aplicate minorului? atunci art 9 ce debiteaza?

Va multumesc pentru timpul acordat!


Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 18:00, 2 Decembrie 2013
1) Cazier judiciar=certificat de cazier judiciar?


Da, este diferenta, dvs veti solicita "certificatul de cazier judiciar", asta va elibereaza, nu pot sa va elibereze cazierul judiciar(fisa de evidenta).
CAPITOLUL IV
Conţinutul certificatului de cazier judiciar

ART. 17
În certificatul de cazier judiciar se înscriu sancţiunile penale din hotărârile judecătoreşti rămase definitive.
ART. 18
În certificatul de cazier judiciar nu se înscriu:
a) sancţiunile penale pronunţate pentru fapte săvârşite în timpul minorităţii;
b) măsurile de siguranţă luate fără aplicarea unei pedepse, cu excepţia internării medicale, interzicerii de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie, o meserie ori o altă ocupaţie, interzicerii de a se afla în anumite localităţi şi a expulzării.
am inteles. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier, daca fapta penala a fost savarsita in timpul minoritatii? tess66 tess66 Daca o persoana a furat la 13 ani( are dosar cu amprente atat) si la 18 face scoala de soferi , cazierul este \"curat\" ? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Am cazier? south_ultras south_ultras salut.in 2006 am furat un telefon si am fost prins de politie.am primit o amenda penala pe care am platit-o si acum vreau s stiu dak acceasta fata a mea ma va ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)