avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Noi posibile masuri privind TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Noi posibile masuri privind TVA

O stire pe care am gasit-o pe pagina realitatea.net:

"Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile nu îşi mai pot deduce TVA-ul pentru achiziţiile de vehicule cu motoare de maxim 3,5 litri, prevederea aplicându-se şi clienţilor care aparţin firmelor de leasing financiar.

Astfel, TVA nu mai poate fi dedus nici pentru cumpărarea de bunuri destinate vehiculelor, inclusiv carburanţi, piese de schimb sau componente pentru întreţinere, reparaţii sau modificări în regie proprie.

Potrivit Asociaţiei Societăţilor Financiare, anularea deductibilităţii TVA pentru achiziţia de maşini va lovi în transportatori şi în sectorul serviciilor financiare. "
:oops:
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:13, 9 Mai 2009
mercur_ro a scris:

Hristos a Inviat!
S-a publicat OUG 34/2009... Puteti sa ma lamuriti daca se poate deduce TVA-ul in continuare pt combustibil si rate de leasing la autovehiculele cumparate in leasing de la 01.05.2009? ca parerile sunt impartite! e urgent, va rog mult!

Adevarat a inviat!

Ordonanta spune ca incepand cu 01.05.2009 nu se mai deduce TVA la combustibil si la autovehiculele luate in leasing, cu exceptiile prevazute in respectivul act normativ. Pogea spune ca se deduce. Dvs. credeti ce vreti. Asteptam normele...
Se deduce tva la leasing, nu se deduce TVA la achizitia unui autoturism. In cazul ctr.de leasing eu sunt utilizator chiar daca din punct de vedere juridic imi asum dreptul de proprietate prin faptul ca platesc impozit la stat si imi deduc amortizarea. Doar de la ultima factura facuta cu valoarea reziduala sunt proprietarul masinii.

Daca este asa cum spuneti, inseamna ca eu contractez un leasing pe 15.05.2009 pe o perioada de 3 ani (de exemplu), deduc TVA aferenta facturilor pe care le voi primi lunar, iar dupa 3 ani stornez tot TVA-ul pe care l-am dedus, pentru ca am achizitionat masina?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal
La sfarsitul contractului de leasing nu va mai fi in vigoare aceasta ordonanta, dar chiar daca ar fi ultima factura se va face la valoarea reziduala a masinii.
ksf a scris:

La sfarsitul contractului de leasing nu va mai fi in vigoare aceasta ordonanta, dar chiar daca ar fi ultima factura se va face la valoarea reziduala a masinii.

Nu sunt asa sigura ca nu va mai fi in vigoare aceasta ordonanta pana la sfarsitul contractului de leasing. Termenul de 31.12.2010 se poate prelungi.
Ultima factura se va face la valoarea reziduala a masinii, intr-adevar. Dar ce fac cu facturile (TVA-ul aferent) primite pe parcursul derularii contractului? Cele in care apare rata, dobanda, diferenta de curs etc?

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)