avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate autoturism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate autoturism

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: societatea la care lucrez a cumparat o camioneta la pret de 1200 lei in noiembrie factura fiind fara tva. In decembrie (acum) vrea sa o vanda pret 1200 plus tva soc. fiind platitoare de tva. cum inregistrez aceasta masina ca obiect de inventar 303 sau ca marfa 371 tinand cont ca a cumparat-o si in noiembrie si in decembrie o vinde. Factura de vanzare este intocmita corect 1200+ tva?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dutescu maria , utilizator 09:41, 10 Decembrie 2013
Dan_Preda a scris:

Si daca firma nu are cod CAEN pentru comercializarea de autoturisme ???

Opereaza modificarea la ORC si apoi il vinde. Cred ca asta de fapt a avut in vedere cand a cumparat autovehiculul, sa il revanda. Oricum ca ci cost, modificarea la ORC este undeva in jur de 500-700 lei (ca si taxe), fara cost modificare act constitutiv. Dar poate are in obiect activitate comertul cu autovehicule :)
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua,
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si timpul acordat.
Situatia se prezinta asa: societatea aflata in insolventa a vandut cu acordul administratorului judiciar doua autoturisme unul de 6400 (fact. nu contin TVA) si aceasta camioneta double cab cu 1200 lei. Masinile au fost inscrise de mine la primarie pe soc. cumparatoare, in acest timp foarte scurt de altfel administratorul soc. cumparatoare avea o datorie la o persoana si dorea sa-i vanda acest autoturism tocmai de aceea am apelat la parerile d-sta deoarece vreau sa plec cu inregistrari corecte. Deocamdata autoturismul nu si-a gasit cumparatorul dar cred ca va avea aceeasi soarta peste o luna, doua nu stiu exact pina atunci trebuie sa studiez si sa vad cum este corect sa inregistrez auto. si ulterior cum facturez?
La pretul de achizitie adica 1200 cu tot cu tva (deoarece societatea cumparatoare este platitoare de tva si impozit pe profit) sau 1200 plus tva?
Va multumesc din suflet pentru atentia acordata!!
Cu mult respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare obiecte inventar carmen10 carmen10 Buna seara, o societate doreste sa vanda un calculator inregistrat la ob de inventar( 603=303) acum se afla in con extrabil. Ce inregistrare se face in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate amortizare beinaz a beinaz a In cazul in care se inchiriaza un autoturism, conform contractului de inchiriere, chiria este de 500 de lei pe luna.Dar constat ca amortizarea acestui ... (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)