avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scutire plata curent lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scutire plata curent lift

Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o lege care sa permita proprietarilor aflati la etajul 1 al unei Asociatii de Proprietari formata din doua scari a cate 40 apartamente(bloc turn) sa fie scutiti de plata curentului alocat liftului(acestia nu-l utilizeaza).Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmeze acestia in caz afirmativ.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:14, 2 Noiembrie 2009
Imi poate raspunde cineva?
Cand ati pus intrebarea deschizand topicul @adriantot va raspuns la obiect si cu citate din lege. Nu ne mai intrebati, intai spuneti- ne ce nu ati inteles.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
dle vasile..spuneti ca sunteti de acord cu plata liftului,...dar sa se tina cont la calcule ca cei de la etaj 8,7..etc consuma mai mult curent decat dvs la 1....deci dv sa platiti de 8 ori mai putin ca cel de la 8...
Pe forum greu ve ti primi raspuns ,majoritatea sunt in conducerea asociatiilor
La fel ar trebui aplicat si pt coloana de gaze...cel de la 1 plateste ca si cel de la 8
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
proprietaru, utilizator
proprietaru a scris:

La fel ar trebui aplicat si pt coloana de gaze...cel de la 1 plateste ca si cel de la 8

Nu e corect pentru ca la 8 aerul este mai rarefiat decat la 1, iar gazul are aceeasi presiune pe coloana. Ca sa nu mai zic de temperatura care scade cu 6,5 grade celsius la nfiecare 1000 de metri. Este cifra exacta in conditii atmosferice normale. Dar ce mai este normal astazi? :magic:
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Totul este corect in ziua de azi, mai putin comportamentul nostru. Legile au fost facute de oameni bine pregatiti in domeniu, mai nou acestia insa nu pra rezista la tentatia de a inversa lucrurile sub presiune(adica acela ca pana la urma cazurile particulare nu trebuie sa fie firul calauzitor); la fel normele tehnice sunt facute de specialisti(aceeasi regula de principiu). Va rog sa ma credeti ca o aproximare acopera mult mai multe cerinte in privinta corectitudinii decat incecarea de a detalia calculele pana in cele mai mici amanunte. Cand generalizezi riscul de a gresi este mai mic. La un calcul de amanunt oricine iti poate veni cu o masuratoare exacta, intru- caz particular, care sa contrazica pe cel legal si ai incurcat- o in instanta. Ar fi o mare distractie, adica ce vedem pe forum s- ar transfera in justitie. Tot ce am vazut mai sus poate fi contrazis cu argumente corecte logic, fara sa insemne ca sunt mai valabile. Sau hai sa propun si eu ceva ca sa nu fiu mai prejos: cheltuielile pe nr de persoane sa se faca in functie de declaratiile pe proprie raspundere ale fiecarui proprietar(de cate ori foloseste liftul pe zi, ce cantitate de gunoi arunca, cati metri parcurge lunar pe proprietatea comuna ca sa stim cat murdareste, etc. - m- am plictisit de insirat prosti, dar nu renunt la a le trasmite
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)