avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia incetare suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia incetare suspendare CIM

Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa o decizie de incetare suspendare?, in REVISAL se inregistreaza incetarea suspendarii la data expirarii acesteia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 10 Decembrie 2013
De unde ati dedus dvs asa ceva? Ce text de lege prevede ca data incetarii unui c.i.m. este prima zi in care salariatul nu mai are raport de munca?
este exact opinia la nivelul itm-ului exprimata chiar public in cadrul seminariilor la care participa reprezentantii acestora
ps:
1. incetarea cim nu poate avea loc intr-o zi in care cim inca produce efecte
2. in vechiul carnet de munca era la fel, pentru a avea continuitate dpdv al vechimii, data incetarii unui cim la un angajator era identica cu prima zi lucrata la noul angajator.....
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
eugene, utilizator
@eugene, iti completez lista cu punctul 3:
3. la fel este si in "noul" Revisal, unde intervalul de vechime este calculat fara data incetarii. Cu alte cuvinte data incetarii, nu intra in perioada lucrata (adica la vechime).
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
trandafir2, moderator
Este o opinie care nu are la baza niciun argument juridic.
Daca va uitati in Codul Muncii atent, veti observa ca nu exista asa ceva.

REVISAL nu face dovada vechimii in munca. Nu exista text de lege care sa sustina asa ceva.
un argument juridic...

"Potrivit art. 38 alin. (1) lit. a) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data incetarii raporturilor de munca. Or, daca data incetarii raporturilor de munca ar fi ultima zi lucrata nu s-ar putea acorda indemnizatie de somaj pentru acesta zi.
Pe cale de consecinta data incetarii CIM este ziua urmatoare ultimei zile in care salariatul a fost la lucru, a fost pontat. si atunci care ar fi argumentul juridic al faptului ca data incetarii este ultima zi lucrata?"

* citez si din specificatiile tehnice ale revisal:
"Dată încetare contract =
Data de la care Salariatul îşi încetează activitatea pentru şi sub autoritatea
unui angajator conform înscrisului din decizia de încetare"
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
eugene, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim alexandra24 alexandra24 Buna ziua,am un salariat care a facut cerere cfp cu data de 31.10 pana la 02.11.,decizia de incetare a suspendarii o voi face cu data de 03.11(prima zi ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal miruna82 miruna82 Buna ziua, Referitor la data incetarii contractului si data transmiterii acesteia in REVISAL, stiu ca parerile sunt impartite... dar.. data incetarii ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza o suspendare de o zi in revisal 5.0.8 eugene eugene Concret, o zi de suspendare in data de 05.12.2011 se inregistreaza asa data inceput suspendare - 05.12.2011 data sfarsit suspendare - 05.12.2011 data ... (vezi toată discuția)